Mâhniți-vă cu măsură

0
167

masuraMâhniți-vă cu măsură. Parcurgeți cu inima făgăduințele luminoasei noastre credințe și câte revelații veți găsi în ele spre alinarea necazurilor voastre! (I, 92)

Aveți necaz după necaz… Știți ce înseamnă aceasta? Că Dumnezeu Își amintește de voi. Este neobișnuit să gândim așa, dar așa este. Și Și-a adus aminte de voi nu cu mânie, ci cu milă. Voi vedeți numai lipsurile și pierderile, iar mila care se ascunde sub ele și în ele nu o vedeți. (III, 464)

Pe pământ sunt mai multe necazuri decât bucurii. Și unele și altele sunt trimise de Dumnezeu, fie pentru trezirea din adormirea morală, fie pentru nedreptăților și a păcatelor, fie pentru curățirea lor prin pocăință, fie pentru sporirea ascultării față de Dumnezeu, Care pe toate le orânduiește, fie pentru a ne da prilejul să arătăm bărbăție și răbdare și alte virtuți înalte spre slava lui Dumnezeu. (III, 469)

„Sfaturi înțelepte” – Sf. Teofan Zăvorâtul

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here