Expoziție de costum popular românesc, la Roma

0
2314

magia culoriiExpoziția de costum popular românesc „Magia culorii în arta tradițională românească”, proiect în cadrul „Festivalului Internațional al Tinerelor Talente Românești-Propatria”, ediția a IV-a, va fi organizată în perioada 24 iunie – 30 iulie, la Roma, în Italia, de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, informează un comunicat de presă.

„Costumele tradiționale expuse de muzeul nostru în una din cele două săli ale Muzeului Național de Artă și Tradiții Populare din Roma fac parte din colecțiile de port popular, valorificând astfel cercetările întreprinse de-a lungul timpului în diverse zone etnografice din România”, se arată în comunicatul citat.

Organizatorii festivalului „Magia culorii în arta tradițională românească”— Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul Național de Artă și Tradiții Populare din Roma și Asociația Culturală Româno — Italiană Propatria — își propun prin expoziția organizată de Muzeul Satului să marcheze și Ziua Universală a Iei.

În cadrul evenimentului, alături de Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, au mai fost invitați și Muzeul Grăniceresc din Năsăud, artista Silvia Toth și Cabli Funart România.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.