Macro-fluture animatronic floral, la Expo Flora din Galați

0
215

imageResizeUn macro-fluture animatronic floral, creat de patru studenți de la Facultatea de Inginerie din Galați, reprezintă punctul de atracție al Expo Flora, eveniment găzduit de Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științele Naturii din Galați și ajuns la cea de-a XX-a ediție.

Potrivit lui Luigi Istodi, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie, macro-fluturele animatronic floral face parte dintr-un proiect mai amplu care cuprinde și drone ce zboară după principiul zborului insectelor și păsărilor. La acest macro-fluture s-a lucrat pe bază de voluntariat aproximativ trei luni.

„Vorbim de un macrofluture motorizat acționat electric care este comandat printr-o telecomandă. Dacă ar fi să-i dau un nume, i-aș spune Speranța. Are senzori de volum, de infraroșu, de temperatură și de umiditate care acționează numai la exterior și au rolul de a uda fluturele pentru a păstra florile de pe aripi proaspete. Fluturele a fost creat prin voluntariat de patru studenți de la Mecatronică. Toate elementele sunt realizate de studenți și costă doar în jur de 1.200 de lei pentru că a fost creat prin voluntariat. O variantă făcută la modul profesionist ar fi mult mai scumpă”, a declarat, pentru Agerpres, Luigi Istodi.

Și șeful secției Grădina Botanică, Paul Lupoae, a afirmat că macro-fluturele motorizat va reprezenta punctul de atracție al expoziției.

‘Ediția jubiliară din acest an aduce și acest element de noutate: un fluture care la modul propriu dă din aripi și sperăm să fie un punct de atracție pentru vizitatori. Pe aripile fluturelui, care au o deschidere de peste un metru, sunt sute de margarete albe și galbene, anturium roșu și gerbera’, a spus Lupoae.

La Expo Flora participă peste 20 de florari, meșteri populari și artizani, care expun varietăți vegetale, aranjamente florale, dar și ultimele noutăți horticole, menite să încânte publicul vizitator. Printre curiozitățile florale ale expoziției se află tillandsia, plante aerofite epifite care trăiesc în etajul inferior al pădurilor tropicale sau în mlaștini.

„Sunt plante fără rădăcină, fără ghiveci, care nu necesită udare și care preiau umiditatea din atmosferă. Trebuie să le pulverizezi apă pentru a trăi”, a precizat Lupoae. Prețurile acestor plante variază între 25 și 300 lei.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.