Lupte între gladiatori reconstituite la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

0
323

Lupte între gladiatoriTuriştii care vor vizita duminică situl istoric Ulpia Traiana Sarmizegetusa vor putea urmări reconstituirea unor lupte între gladiatori, ca în perioada Imperiului Roman, evenimentul fiind prilejuit de Ziua Porţilor Deschise în fosta capitală a Daciei Romane din comuna hunedoreană Sarmizegetusa.

Turiştii care vor vizita duminică situl istoric Ulpia Traiana Sarmizegetusa, vor putea vedea reconstituirea unor lupte cu gladiatori. Vor exista simulari ca în perioada Imperiului Roman. Acestea fac parte dintr-o acţiune de promovare a monumentelor antice din zonă.

Ziua Porţilor Deschise în fosta capitală a Daciei Romane se va desfăşura duminică, între orele 10.00 şi 16.00. Ea va include mai multe acţiuni. Vor fi implicaţi membrii colectivului ştiinţific al şantierului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Întreaga manifestare este dedicată memoriei lui Dorin Alicu, cercetător la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, care a decedat în şantierul arheologic în 27 iulie.

Ziua Porţilor Deschise la Ulpia Traiana Sarmizegetusa este organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Ele sunt în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca; Primăria comunei Sarmizegetusa şi Rotary Club Haţeg.

Sursa: Informatia Zilei

 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.