Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc, la Berlin

0
142
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc, la Berlin Institutul Cultural Român din Berlin pregăteşte cinefililor din capitala germană, la sfârşitul lunii ianuarie, o lunga noapte a scurtmetrajelor româneşti la cinematograful de artă fsk Kino din cartierul Kreuzberg.

Potrivit unui comunicat, evenimentul va începe pe data de 30 ianuarie, de la ora 22,00. Programul proiecţiilor va reuni o selecţie de scurtmetraje recente cu tematici diferite: de la poveşti de dragoste, alienarea omului modern, situaţii extreme, crize existenţiale, rivalitate, indecizii până la inimi zdrobite şi naivităţi copilăreşti.

Filmele prezentate sunt: “Copacul”, regia: Mihai Şofronea; “Colecţia de arome”, regia: Igor Cobileanski; “Plimbare”, regia: Mihaela Popescu; “Jurnal #2/, regia: Adina Pintilie; “12 minute”, regia: Nicolae Constantin Tănase; “Cai putere”, regia: Daniel Sandu; “Să mori de dragoste rănită”, regia: Iulia Rugină; “Fals pozitiv”, regia: Octav Chelaru; “O lume nouă”, regia: Toma Peiu & Luiza Pârvu şi “Claudiu şi crapii”, regia: Andrei Tănase.

Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorilor Mihai Şofronea, Andrei Tănase şi Octav Chelaru.

Ei vor sta la dispoziţia publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. ICR Berlin invita în mod special studenţii de film ai prestigioaselor şcoli de cinema din Berlin (DFFB) şi HFF Potsdam-Babelsberg pentru a crea o platformă de dialog între cele două ţări.

ICR Berlin propune această lunga noapte de scurtmetraje pentru a prezenta nume noi din rândul regizorilor români, consacraţi sau proaspeţi absolvenţi ai şcolilor de film din România, profitând de selecţionarea a două filme româneşti de lungmetraj în luna februarie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Cinematograful Fsk din Berlin-Kreuzberg face parte din reţeaua Europa Cinema. Aceasta are în componenţă două săli de proiecţie, una cu 100 de locuri, cealaltă cu 57. Ea este finanţată de programul MEDIA al Uniunii Europene. Proiecţiile ICR Berlin vor avea loc în sala mare a fsk Kino, se mai arată în comunicatul de presa.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here