Sfaturi pentru tineri – Lumea trebuie abordată în conlucrare şi întrajutorare

0
150

Lumea

Lumea trebuie abordată „în conlucrare şi întrajutorare”. Aceasta este una dintre cele 40 de îndrumări generale pe care le dă Arhimandritul Spiridonos Logothetis în „Răspunsuri la întrebări ale tinerilor – Ortodoxia şi lumea”.

Lumea trebuie abordată în următorul chip – în conlucrare şi întrajutorare. Nu se rezolvă proble­mele lumii de către un singur om, ci, precum spune şi expre­sia populară: „Cu o floare nu se face primăvară”, este nevo­ie de conlucrare, este nevoie de întrajutorare, de unire între oameni.

Şi, mai mult decât orice, este nevoie să fim împreună-lucrători cu Dumnezeu, Care rânduieşte corect toate cele ale lumii. Apostolul Pavel se bucură şi se mândreşte că este împreună-lucrător cu Dumnezeu şi scrie corintenilor: „Căci noi împreună-lucrători cu Dumnezeu suntem” (I Cor. 3, 9).

Şi Sfântul Ioan Teologul şi Evanghelistul ne îndeamnă să-i ajutăm pe toţi cei care lucrează spre binele lumii şi să devenim împreună-lucrători cu aceştia (III In 1, 8).

Extras din „Răspunsuri la întrebări ale tinerilor – Ortodoxia şi lumea”- Arhim. Spiridonos Logothetis, ediţia a doua, Editura Sofia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.