Prima înregistrare muzicală a lui Pavarotti, lansată după 50 de ani

0
121

Luciano PavarottiPrima înregistrare muzicală din cariera lui Luciano Pavarotti, realizată în 1963, va fi inclusă pe un album care va cuprinde 50 dintre hiturile marelui tenor şi va fi lansat în octombrie.
Înregistrarea – aria „Che Gelida Manina” din „La Boheme” de Giacomo Puccini – a fost realizată după debutul tenorului la televiziunea britanică, în 1963, în emisiunea „Sunday Night At The London Palladium with Bruce Forsyth”, informează bbc.co.uk.

Înregistrarea a fost descoperită în arhiva personală a tenorului de văduva lui Pavarotti, Nicoletta Mantovani. Piesa a fost remasterizată special pentru lansarea din toamnă.

Pe lângă această înregistrare, albumul care va fi lansat în octombrie, la Decca Records, va mai cuprinde, printre altele, „Nessun Dorma”. Tot pe acest album vor fi şi duete cu o serie de staruri precum Frank Sinatra, Bono şi Eric Clapton.
Pavarotti a semnat un contract cu Decca Records în 1963. In acelaşi an şi-a făcut debutul la Royal Opera House din Londra.

Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer la pancreas.

El avea vârsta de 71 de ani. A decedat pe 6 septembrie 2007, la Modena.

Luciano Pavarotti a fost unul dintre cei mai importanţi tenori ai tuturor timpurilor: un timbru inconfundabil, o prezenţă carismatică şi un spirit care a reuşit să impună gustul pentru muzică de operă unui public larg. Luciano Pavarotti a abordat un repertoriu imens şi foarte variat. El a cantat de la operă la canzonetă şi muzică uşoară. El a impus un nou model de vedetă a muzicii clasice, promovată la nivel global. Pavarotti şi-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena tradiţională de operă. A reusut sa popularizeze arta lirică pe stadioane pline de spectatori. Alături de el au stat tovarăşii săi de breaslă: Placido Domingo şi José Carreras. Pavarotti a reuşit să reformeze imaginea clasică a cântăreţului liric, formând duete inedite cu staruri rock, pop şi soul.

Sursa Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.