Doi botoşăneni, printre cei mai buni studenţi români din străinătate!

0
176
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
imagesPentru al cincilea an consecutiv, Liga Studenţilor Români din Străinătate îi va premia pe cei mai buni studenţi români din ţară şi din străinătate în cadrul unui eveniment de excepţie.

Gala Studenţilor Români din Străinătate va avea loc în data de 8 ianuarie 2014 la Palatul Parlamentului în Bucureşti. 200 de tineri români s-au înscris în cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Român al Anului din Străinătate. Dintre aceştia, aproape 50 de finalişti au fost selectaţi pentru cele 8 categorii ale Competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” pentru anul universitar 2012-2013. Printre ei figureaza şi doi botoşăneni. Este vorba despre Lucian Ștefan CRĂCIUN și Ana-Maria LEBĂDĂ.

Selecţia finală a candidaţilor este realizată de către Comisia de evaluare prezidată de Prof. Univ. Dr. Acad. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române. Daca Lucian Ștefan CRĂCIUN si Ana-Maria LEBĂDĂ vor fi castigatori, vom afla în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Lucian Ștefan CRĂCIUN, la categoria EUROPA UNIVERSITAR:

Lucian Ștefan CRĂCIUN„Mi-am dorit dintotdeauna să excelez și să ajung la performanță, depășind orice limite, indiferent de activitatea sau de concursurile în care am fost implicat, demonstrând încă de la o vârstă fragedă o dorință foarte mare de cunoaștere, fiind premiat an de an la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică.

Un pas important în cariera mea a fost reprezentat de alegerea pentru continuarea studiilor. Am continuat pe un profil ce îmbină matematica și științele economico-statistice la Universitatea Warwick din Marea Britanie, un mediu multicultural și elitist în același timp, unde pot să îmi fructific la maximum potențialul, reușind să termin anul întâi pe prima poziție în întregul departament. Pe plan profesional, am avut șansa a două internshipuri în cadrul a două instituții economice fundamentale din România, Banca Națională și Ministerul Economiei, iar pe termen lung, visez să lucrez într-una dintre cele mai importante organizații de profil economico-financiar din lume, revenind la un moment dat în România și contribuind cum voi putea mai bine la dezvoltarea ei”.

LEBĂDĂ, Ana-Maria, categoria EUROPA POST-UNIVERSITAR

Lebada Ana-Maria„Sunt primul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League și primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (care a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi).

Sunt un tânăr antropolog, specializat în identitate națională și dezvoltare durabilă; am onoarea de a stabili agenda de discuții pentru sute de tineri care se adună la sediul ONU. Datoria mea este de a le insufla curaj, pasiune și responsabilitate pentru a demara sau continua proiectele la care lucrează și care au un impact direct asupra mediului și comunităților naționale și internaționale. În 2012-2013, ca specialist în  marketing și comunicare, am avut privilegiul de a-mi folosi cunoștințele dobândite în Școala Românească. Astfel, am condus spre succes cea mai importantă conferință din domeniul mediului de la Universitatea Columbia, singura organizație studențească din domeniul dezvoltării durabile, cu membri din toate facultățile Universității Columbia și două conferințe la nivel înalt, organizate de directorul Columbia Business School. Reprezint cu mândrie România în toată activitatea mea”.

Sursa: stiri.botosani.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here