Jurnalul călătoriei cu caiacul a lui Lucian Ionescu. Naufragiat după o furtună, ajutat de români

0
269

Lucian Ionescu După ce și-a pierdut toate instrumentele de navigație în timpul unei furtuni, de săptămâna viitoare Lucian Ionescu va avea din nou o tabletă în urma donațiilor primite de la Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Și Vodafone România a decis să-l ajute. Ii va oferi acces non-stop la internet pentru a ține legătura cu cei din țară. Bucureșteanul a plecat din Giurgiu în data de 7 mai și vrea să ajungă cu caiacul, în decembrie, la Veneția.

Lucian Ionescu a plecat în 15 august 2013 din Molos. ” Molos este un oraș mic din Grecia cu oameni muncitori și de o eleganță rar întâlnită. Casele sunt frumoase, curțile au un gazon verde crud, bine îngrijit; florile nu lipsesc nici ele. Dacă plaja nu ar fi la distanța mare ar fi un punct turistic al Greciei foarte căutat”, așa cum relatează chiar Lucian Ionescu.

Bucureșteanul vrea să parcurgă sudul Europei pe mare în caiac. El și-a pierdut mâncarea și aparatura de navigație în mijlocul unei furtuni. In ultimele zile a apărut și soarele în calea lui Lucian.

Aura, femeia care a mers 54 de zile pe jos între România și Grecia

În Molos, acesta a cunoscut o româncă pe nume Aura. „Ea a plecat din România în anul 2000 pe jos până in Grecia. A făcut 54 de zile. Stabilită în Molos, a deschis o terasă cocheta unde muncește de dimineata până seara târziu. Este zambitoare, foarte amabila, apreciată de grecii din oraș și deosebit de activa”, ne povestește soția lui Lucian, Cornelia Ioneascu.

Când a auzit că Lucian vrea sa tragă caiacul dupa el pâna pe partea cealaltă a Greciei și sa ajunga la Marea Ionica s-a crucit. A chemat mai multe persoane sa le spuna ce vrea sa faca Lucian si toti au avut aceeasi reacție

«Nu vei reuși, este foarte greu, nu știi ce înseamnă traseul acesta». Grecii i-au descris traseul ca pe Transfăgărășanul din România”, a mai relatat femeia.

Însă lui Lucian nu de asta îi este frică, ci de faptul ca l-ar putea gresi deoarece nu are cum sa se mai orienteze.

La magazinul alimentar a dat peste o patroană care a stat 20 de ani in România. „Aceasta i-a oferit produse pentru câteva zile și i-a dat explicații asupra traseului”, mai spune femeia.

Ajutat și de românii din țară

Cornelia Ionescu a mai anunțat că în curând soțul său va avea o tabletă nouă pe care se va putea baza la orientare. „Vreau să mulțumesc lui Costin Iatan care a susținut o campanie pe site-ul TID ROMANIA, pentu strângerea de fonduri pentru recuperarea tabletei.

În urma postărilor lui și a discuțiilor purtate, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 s-a oferit să sponsorizeze această expediție cu o tabletă nouă; deasemenea va asigura accesoriile necesare pentru ca Lucian să își continue călătoria în siguranță. În posesia tabletei va intra probabil în Gravia, săptămâna viitoare”, a anunțat soția.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.