Lucian Bute, nevoit să-și amâne revenirea în ring

0
105
Lucian ButeLucian Bute având vârsta de 34 ani a disputat 33 de meciuri ca un profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio.

Campionul Lucian Bute și-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descendentă. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), s-a accidentat în timpul unui antrenament și este nevoit, astfel, să amâne meciul pe care urma să-l dispute pe 6 decembrie, la Montreal, împotriva argentinianului Roberto Bolanti, a anunțat anturajul său, citat de presa canadiană.

 Motivul principal pentru care nu va mai boxa in lana decembrie este accidentul de la spate. Mai mult, pugilistul nostru a ratat o super lupta ce ar fi urmat sa aibă loc anul viitor.

Conform primelor informaţii, accidentarea lui Bute nu e grav, insa a picat in cel mai prost moment posibil. Medicii i-au recomandat un repaus de două săptămâni, deoarece antiinflamatoarele nu au avut niciun efect, precizează Radio Canada. Astfel, el va sta departe de ring doar doua săptămâni, conform presei din Canada.
Pe lângă ratarea luptei cu Roberto Bolonti, promoterul lui Bute, Jean Bedard, a anunţat ca sportivul roman risca sa rateze si o super lupta ce ar fi urmat să aibă loc la anul.

Promotorul galei de la Montreal, Jean Bedard, a confirmat informația. “Lucian a resimțit o durere în runda a 7-a sau a 8-a a unui antrenament prevăzut pentru 12 reprize. El a încheiat totuși ședința de pregătire. Durerea a devenit însă intensă a doua zi”, a declarat Bedard.

În momentul anunțului lui Bedard, Lucian Bute se deplasa din Filipine, unde s-a antrenat în ultimele săptămâni, către China, împreună cu noul său antrenor, Freddie Roach, care îl pregătește și pe campionul filipinez Manny Pacquiao. “Pac Man” urmează să boxeze pe 22 noiembrie, la Macau, cu americanul Chris Algieri.

“Știu foarte puține lucruri, însă vreau să informez publicul. Lucian m-a contactat la sfârșitul săptămânii. Este foarte nefericit, deoarece a investit mult timp, efort și bani pentru acest meci. Nu dorim ca el să urce în ring cu forțele diminuate. Se va întâlni cu medicii noștri la revenirea în Canada. Mă aștept ca el să fie pregătit să boxeze în luna ianuarie”, a mai spus Jean Bedard.

Bute este nevoit pentru a-şi amâna revenirea în ring” – După cum ne informează “Agerpres”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here