LITERATURĂ DE VARĂ: Topul celor mai frumoase cărţi de vacanţă

0
1315

19_the_end_9b310ccb76Vara redeschide pofta de citit. Poveştile de dragoste şi suspansul sunt preferatele turiştilor. Chiar dacă sondajele de opinie arată tot mai mult scăderea interesului pentru lectură, se pare că vara este unul dintre momentele în care cărţile îşi fac loc în sfera de priorităţi. Deşi editurile scad ritmul apariţiilor, cele mai multe dintre ele publică titluri potrivite cu marea şi plaja…

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]EVZ vă propune un top al celor mai incitante titluri de vacanţă din rândul celor mai recente apariţii editoriale din România.

Top zece carți publicate în această vară

„Sfârşitul unei iubiri” de Graham Greene, publicat la Polirom, este una dintre cele mai tulburătoare poveşti din secolul XX, care a avut mai multe ecranizări, cea mai cunoscută fiind filmul cu Ralph Fiennes şi Julianne Moore. Se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Dragoste şi ură sau cel mai puternic motiv pentru a fugi de marea iubire…

„Şapte poveşti de vacanţă”, o culegere de povestiri realizată de Nemira, propune texte clasice, de la Oscar Wilde la Cehov şi de la Balzac la Turgheniev sau Chandler, Daudet sau Maupassant, o călătorie prin lumi şi spaţii, cu întâmplări care se petrec în veri imaginare la Paris, în Rusia rurală sau în Anglia ploioasă.

„Frumuseţe şi întristare”, romanul japonezului Yasunari Kawabata, editat la Humanitas, este tot o poveste de dragoste, seducţie, minciună. O fată de 16 ani se îndrăgosteşte de un scriitor de 30 de ani, căsătorit… După frumuseţe, apar lacrimile, iar relaţia se sfârşeşte tragic.

Suspans si mister vă propune Stephen King, în „Sub Dom”, roman publicat de Nemira în seria de autor dedicată scriitorului. Un oraş se trezeşte brusc, într-o dimineaţă, sub un clopot de sticlă ce nu poate fi distrus. Cum arată viaţa într- o închisoare în care, încet, încet, aerul se consumă, iar dictatura se instalează…

„Privind înapoi prin fereastra bucătăriei”, cartea lui Dagmar Dusil, apărută la Curtea Veche, este o incursiune întrun oraş cândva de basm, în Sibiul dintr-o altă lume, în care bucătăria cu reţetele ei devine prilej de călătorie în timp.

Un top zece al apariţiilor verii ar putea fi completat de volume ca „Onoare” de Elif Shafak (Polirom), „Cartea râsului şi a uitării” de Milan Kundera (Humanitas), „Fata dispărută” de Gillian Flynn (Editura Trei) „Oceanul de la capătul aleii” de Neil Gaiman (Paladin) şi „Inferno” de Dan Brown (RAO).

TOP 5 cărţi de neratat în concediu

1.Pe aripile vântului, Margaret Mitchell
2. Marele Gatsby, John Scott Fitzgerald
3.Manuscrisul găsit la Saragosa, Jan Potocki 4
4 .Numele trandafirului, Umberto Eco
5.Parfumul, Patrick Suskind

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.