Lipsa unei vitamine importante poate cauza atacul cerebral

0
213

vitamina cCarenţa vitaminei C ar putea favoriza apariţia accidentului vascular cerebral hemoragic, atrag atenţia specialiştii francezi.

Peste 60% dintre persoanele care au suferit un accident vascular hemoragic prezintă o carenţă moderată sau importantă de vitamina C, anunţă Le Figaro.

Aceasta este concluzia unui studiu al specialiştilor francezi de la Centrul Universitar din Rennes. Acesta va fi prezentat în aprilie în cadrul congresului anual al Asociaţiei Americane de Neurologie.

În cadrul studiului, s-a comparat nivelul vitaminei C al 65 de pacienţi care au avut un accident vascular hemoragic cu cel al unui grup de control, format din persoane fără probleme de sănătate.

În grupul pacienţilor cu hemoragie intracerebrală, 41% aveau un nivel normal de vitamina C; 45% aveau un deficit moderat; 14% prezentau o carenţă a acestei vitamine. În cadrul grupului de control, 74% aveau un nivel normal; 26% aveau un deficit moderat şi nicio persoană nu avea o carenţă de vitamina C.

Un alt studiu european din 2008 arătase legătura dintre concentraţia de vitamina C şi riscul de accident cerebral ischemic şi hemoragic.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.