Hormonul care suprimă insulina

0
186

limostatinNumit după Limos, zeița foamei în mitologia greacă, limostatin, este un hormon nou descoperit. Despre acesta se crede că suprimă producția și secreția de insulină.

Un studiu publicat în revista Cell Metabolism, vorbește despre un hormon care joacă un rol important  în reglarea  glucozei, descoperit de oamenii de știință care studiază musculițele de fructe. Hormonul, denumit limostatin, scade producția de insulină și previne eliberarea sa din celule, informează sciencenews.org/.

Insulina contribuie în primul rând la micșorarea concentrației glucozei în sânge. Ea facilitează transportul zahărului  în celule pentru a furniza energie organismului.

Oamenii de știință au teoretizat o serie de studii care s-au desfășurat pe parcursul mai multor ani. Ei au constatat că noul hormon diminuează nivelul de insulină în timpul perioadelor de recuperare după post sau înfomere. Astfel, se asigură că nutrienți esențiali rămân în sânge suficient de mult pentru a reconstrui țesuturile vătămate în loc să fie transportați repede în celulele adipoase, caz în care devin mai puțin accesibili.

„Înfometarea și foametea este un spectru vechi. Este transmis de-a lungul timpului, prezent și astrăzi, cu care se confruntă toate organismele vii”, a declarat pentru redorbit.com/, autorul studiului Seung Kim. El este profesor de biologie la Universitatea Stanford.

Un hormon similar numit neuromedin U poate juca același rol la om, dar provoacă tentință de îngrășare. Persoanele care au mutații ale genei neuromedin U, sunt  majoritatea supraponderale și au alte probleme metabolice.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.