Lentilele de contact inteligente

0
252


lentileCum ar fi să realizezi fotografii dintr-o clipire, atunci când peisajul te surprinde plăcut? Dacă ai ochiul format și un strop de talent, rezultatul ar putea fi nu numai o amintire prețioasă, ci chiar o capodoperă ce ar putea bucura ulterior multe priviri.

Ei bine, Samsung lucrează la un dispozitiv AR, ceea ce se traduce prin realitate augmentată, ce ar putea revoluționa piaţa high-tech. Invenția ar putea fi prima pereche de lentile de contact inteligente, capabile să făcă fotografii cât ai clipi după cum se anunță pe blogul Sammobile.

Concret, lentilele de contact inteligente sunt prevăzute cu cameră foto, display şi cu o serie de senzori sofisticaţi care pot controla anumite funcţii prin simpla clipire. Un smartphone conectat wireless la lentile ar putea să îndeplinească o parte din funcţii.

Potrivit iflscience.com, cererea de brevetare a invenției a fost depusă încă din septembrie 2014, compania făcând publice și câteva ilustraţii ale lentilelor de contact inteligente.

2 (1)

Chiar dacă pare mai mult una de domeniul romanelor SF, trebuie spus că nu este și prima încercare de a pune pe piață lentile inteligente. Google are deja două brevete asemănătoare, dar care n-au fost încă produse în masă.

Cu toate acestea am putea spune că viitorul pare unul care se vede în roz, cel puțin în această privință.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.