Legatura dintre autism și bacteriile intestinale ar putea fi reală

0
197

183700_barn frykt vindu iStockphoto_NoneMulți părinți ai unor copii care suferă de autism au observat că atunci când le-au administrat copiilor tratamente cu antibiotice împotriva unor infecții cu streptococi, simptomele de autism au început să se estompeze, scrie Science Times.

În luna iunie a anului trecut a avut loc primul simpozion internațional cu privire la microbiom, tematica fiind focalizată pe autism, relatează Agerpres.

Potrivit lui Richard Drye, șeful programului de cercetare în problemele autismului de la Institutul de cercetare din cadrul Spitalului de Copii din Arkansas consideră că “observațiile parentale atente pot fi cruciale” și pot duce la descoperiri științifice inovatoare în domeniu.

După cum se știe, în corpul uman există de zece ori mai multe celule microbiene decât celulele proprii organismului, iar numărul genelor microbiene îl depășește de 150 de ori pe cel al genelor umane. Toate aceste organisme care trăiesc în corpul uman și pe suprafața sa formează un ecosistem care poartă numele de “microbiom”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here