LECTURI PUBLICE. Dacă e Sf. Ion, citeşte Ioana Pârvulescu

0
322

News-Parvulescu_mediumDacă e Sfântul Ion, citeşte Ioana Pârvulescu şi comentează prietenii ei – marţi, 7 ianuarie, ora 19.00, Libraria Humanitas din Cişmigiu, informează organizatorii evenimentului.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”][fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Seria de lecturi publice „Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc!” debutează marţi, 7 ianuarie, de la ora 19.00, în Librăria Humanitas din Cişmigiu, sub o titulatură potrivită momentului: „Dacă e Sf. Ion, citeşte Ioana Pârvulescu şi comentează prietenii ei“.

Invitaţii vor fi: Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Dan C. Mihăilescu, Tania Radu şi Vlad Zografi.

Născută la Brașov în 1960, Ioana Pârvulescu a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1983. Din 1996 predă literatura modernă la aceeași facultate și obține doctoratul în 1999 cu teza de doctorat intitulată: Prejudecăți literare.

Opțiuni comode în receptarea literaturii române. A coordonat seria Cartea de pe noptieră a Editurii Humanitas și a lucrat ca redactor la România literară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru fondator al Societății de Comparatistică din România.

Pentru cartea sa „Viața începe vineri”, Ioana Pârvulescu a fost desemnată printre câștigătorii ediției 2013 a Premiului Uniunii Europene pentru literatură, care conferă recunoaștere celor mai buni autori în curs de afirmare din Europa.

26092013_10

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.