Leacuri pentru anemie

0
211

anemie leacuriAnemie – Cum o putem combate și trata cu ajutoare din natură

Fiind un rezultat al reducerii globulelor roșii din sânge, anemia conduce la scăderea cantității de oxigen pe care acesta o transportă, cu consecințe nefaste asupra funcționării organismului. Primele simptome sunt pierderea apetitului, apariția amețelilor și a sunetelor din urechi, instalarea constipației, a iritabilității și durerilor de cap. Dacă ai de-a face cu așa ceva, e un semn clar că ai nevoie de o impulsionare a biosintezei de hemoglobină. Misiunea nu e imposibilă, mai ales că natura ne oferă tot sprijinul său.

Anemie – Ajutoare din livezi și din grădină

Ștevia cu frunzele și tulpinile colorate în roșu reprezintă o primă recomandare în caz de astenizare a organismului prin anemie. Și varza are acțiune antianemică, prin prisma conținutului mare de clorofilă, dar și de fier și cupru. De notorietate sunt acțiunile remineralizante și antianemice ale sfeclei roșii, dar și ale morcovului. Consumul lor, separat sau în combinație, e bine să devină un obicei zilnic. Nelipsite trebuie să fie și prunele, proaspete sau uscate, deoarece sunt bogate în fier, dar și vitamina C, a cărei prezență triplează cantitatea de fier absorbită din alimentație.

Leacuri din stup

Dintre produsele apicole, prima pe listă este mierea (câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mesele principale), apoi vine polenul (câte 30 grame pe zi). Pentru a spori gradul de absorbție al componentelor active din polen, specialiștii recomandă o predigestie a acestuia în iaurt, la temperatura camerei, timp de minimum 10-12 ore (peste noapte). Tratamentul poate remite chiar și o anemie severă, dacă se administrează în cure prelungite, de 90-180 de zile.

Drojdia de bere

Se regăsește printre remediile antinemice, pentru că abundă în vitamine și minerale și are efecte tonice excepționale. Se poate lua în capsule, ca atare, amestecată cu miere ori dizolvată în suc proaspăt de legume.

Gemoderivatele

Nu e de neglijat nici tratamentul cu extracte din mlădițe și muguri de plante (gemoterapia). Dintre acestea, cele mai recomandate sunt extractele de tamarix. Acțiunea lor farmacologică este cea antianemică (stimulează hematopoeza și funcția splenică). Folositor este și extractul din muguri de brad, care acționează ca remineralizant și stimulator.

Ceaiuri și tincturi din plante medicinale

Amestecul de urzică, coacăz negru, rostopască, turita mare, gălbenele , îndulcit cu miere de albine este adjuvant de excepție în procesul de formare și refacere a globulelor roșii, prin aportul de vitamine și minerale. Se administrează în toate tipurile de anemie, inclusiv în cea feriprivă. Se consumă câte trei căni pe zi, timp de 4-6 săptămâni, iar pentru eficiența maximă se recomandă asocierea unei tincturi antianemice obținute din plantele amintite.

Pentru alte leacuri naturale mergeți la rubrica Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.