Leacuri preparate în casă pentru nevrite, bursite și inflamații ale tendoanelor

0
3350

bursită nevralgieBursită – Nevrită – Nevralgie. Multe dintre necazurile provocate de reumatism au alte cauze decât încheieturile. Unele dureri apar în același timp cu problemele de articulații, altele se manifestă independent. În acest caz, măsurile luate acasă ajută enorm și costă foarte puțin.

Nevrită și nevralgie

Dacă sunteți predispus la dureri articulare, înseamnă că, din când în când, suferiți de întinderi musculare, amorțeli, furnicături și de o hipersensibilitate a pielii.

Trei sunt măsurile care vă ajută să vă vindecați, după cum urmează:

– Vitamina B1 pare să favorizeze vindecarea nevritelor și nevralgiilor; două cașete de 50 mg pe zi constituie o doză de calmare eficace;

– Masaj cu unguent pe bază de Wintergreen (salicilat de metil) preparat în casă. Obțineți unguentul amestecând: salicilat de metil (ulei Eintergreen – ½ ceașcă), respectiv Comfor și unguent săpunos (1/2 ceașcă);

Masați-vă ușor, timp de 10-15 minute, de trei ori pe zi.

–  Protejare cu flanelă sau bumbac: senzația plăcută și de căldură pe care o obții printr-o înfășurare cu flanelă sau purtând lenjerie din bumbac are un efect deosebit de calmant în cazul nevritelor și nevralgiilor. Îmbrăcămintea de acest fel te apără și de senzația neplăcută cauzată de frecarea dintre niște țesături aspre și o piele hipersensibilă și iritabilă.

Bursită

De regulă, bursita afectează un umăr, un cot sau un genunchi. Asta înseamnă că în aceste locuri mușchii și tendoanele alunecă unele peste altele sau se freacă de o proeminență osoasă.

Organismul generează atunci pungi de țesuturi netede și drepte pentru a facilita frecarea.

Când aceste pungi devin dureroase, fie și numai o zgârietură ușoară pe o suprafață hipersensibilă provoacă o durere de te ia cu leșin.

Dacă suferiți de o bursită declarată, doctorul vă va ajuta cu mijloace pe care i le pune la dispoziție știința: injecții cu hidrocortizon, tratament cu raze X și mai multe alte măsuri care sunt foarte eficace. Dacă e vorba de forme incipiente sau mai puțin grave, cele trei procedee recomandate mai jos, tratamente ce pot fi făcute la domiciliu, vă vor scoate din încurcătură.

Căldura unei lămpi de birou

Deși zona afectată de bursită este de obicei puțin întinsă, căldura provenită de la becul unei simple lămpi de birou vă va face mult mai bine. Așezați lampa la 30-45 de cm de locul dureros, cu pielea la vedere. Dacă nu aveți lampă de birou sau un reflector metalic, lipiți o folie de aluminiu pe o hârtie cerată pentru a facilita reflecția și a concentra căldura.

Repaus

Singurul mijloc ocazional de alinare a suferințelor provocate de bursite, este să nu vă folosiți o vreme partea vătămată. Dacă este vorba de un umăr sau de un braț, nu vă trebuie decât o simplă eșarfă.

Pentru alte părți ale corpului, menajarea lor voită se dovedește eficace.

Nu uitați că durerile provocate de bursită provin de frecarea unor zone sensibile unele de altele.

Aspirină

Luată în dozele deja prescrise, vă ajută să aveți o stare generală bună și accelerează vindecarea.

Atele

Punerea unor mici atele este absolut necesară și trebuie puse în toate zonele afectate, susceptibile de a fi puse în mișcare de mușchii bolnavi.

De exemplu, inflamarea tendonului de la încheietura mâinii impune bandajarea întregii mâini și a încheieturii.

Băile alternate

Făcute de 3-4 ori pe zi merită cu prisosință osteneala.

Sursă consultată: Leacuri fără doctor – pentru marile și micile suferințe, de Dr.John E. Eichenlaub

Mai multe articole despre sănătate găsiți aici.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here