Lansare de carte sub semnul prieteniei creştine: agape, la Târgul de Carte Librex

0
359
Târgul de Carte LibrexDupă Cluj, Constanţa şi Bucureşti, “Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări” de Daniela E.Bogdan se lansează şi la Iaşi, în cadrul Tâgului de Carte Librex Lansarea, inedită în peisajul cultural românesc, va avea loc la standul Editurii Eikon, sâmbătă de la ora 17.00.

„Este un eveniment dedicat ideii de prietenie, ca cea mai înaltă formă de iubire creştină: agape. Aş dori să reabilitez percepţia despre prietenie. În zilele noastre, oamenii nu mai cred în prietenie, o consideră o virtute foarte rar întâlnită. Există şi acum, ca în urmă cu câteva mii de ani, oameni care au capacitatea de a fi buni prieteni, aşa cum a fost, în Vechiu Testament, marea prietenie dintre prinţul Ionatan şi David”, a spus Daniela E.Bogdan.

Într-un recent interviu, Daniela E.Bogdan a afirmat că volumul său, „prin înţelepciunea pe care o cuprinde, reprezintă un hotărât “Nu” adresat nihilismului, precum şi răului din om”.

Titlul cărţii “Reflecţii din deşert”, a explicat autoarea,  nu a fost ales de ea. „Nu eu l-am ales, ci el m-a ales pe mine. A fost o chestiune de inspiraţie de moment, iar nu un titlu elaborat de intelect; la fel mi s-a întâmplat şi cu moto-ul”.

“Există un deşert al încercărilor şi un deşert al inimii. De preferat este să treci prin cel dintâi, cu toate suferinţele pe care le aduce, cu toată arşiţa nestăvilită şi sentimentul că ai fost uitat: de oameni şi de Dumnezeu. Dar vei ieşi din el, într-un sfârşit, mult mai frumos, mai iubitor şi mai puternic de cum erai când ai intrat. Deşertul inimii înseamnă că al tău suflet este mort, fără iubire şi credinţă. Este deşertul în care mulţi şi-au tot lăsat ale lor oase, deşertul care nu duce nicăieri. Eu am trecut prin primul”

Maxime şi cugetări:

„Putem trăi fără multe lucruri în această viaţă, dar fără sens nu putem! Iar sensul nu ni-l dă decât Iubirea.”

„Doar prin sine însuşi, timpul nostru interior nu ne oferă şansa de a deveni eterni. Numai Iubirea poate.”

„Prietenia este un lucru pe care îl facem în timpul vieţii, dar care poate dura mai mult decât ea.”

„Eu? Un pachet de oase care iubeşte.”
daniela-e.-bogdan

”Primăvara cărtilor la Iaşi”

Ediţia a XXII-a a Târgului de Carte Librex are loc până în 16 martie 2014, în incinta Palas Mall din Iaşi. Aceasta este o locatie nouă, în inima orasului, lângă Palatul Culturii. Sub genericul ”Primăvara cărtilor la Iaşi”, Librex-ul reuneste anual expozanti din domeniul editorial din întreaga tară, precum si din arii conexe acestuia: papetărie, artă, muzică şi diverse industrii creative similare.

La ”Primăvara cărtilor la Iaşi” participă, în acest an, peste 130 de expozanţi în domeniul editorial din România (edituri, importatori/distribuitori de carte românească şi străină, asociaţii, muzee, reviste culturale şi importatori/distribuitori de papetărie, jucării, birotică şi muzică). Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.