Lampă veche de 1.400 de ani, descoperită de arheologi. Un arici le-a dat de veste

0
214

ShowImageO echipă de arheologi israelieni a descoperit o lampă veche de 1.400 de ani datorită unui arici care și-a săpat vizuina într-un sit din centrul Israelului, a anunțat Administrația antichităților israeliene.

Arheologii, care efectuau o inspecție de rutină pentru a combate furtul de obiecte antice din situl Horbat Siv, au zărit ceva deosebit în apropierea vizuinii unui arici. Când s-au apropiat, au găsit o lampă intactă din ceramică de acum 1.400 de ani, scoasă la suprafață de animal, scrie Agerpres, citând AFP.

“Ariciul este un arheolog excelent, care știe să sape într-un mod incomparabil”, a explicat Ira Horovitz, pe site-ul administrației.

“Cum în țară există numeroase situri arheologice, se întâmplă ca aricii să își construiască adăpostul între vestigii subterane. Scot cu mare pricepere pământul la suprafață și, odată cu el, tot felul de obiecte arheologice”, a adăugat expertul.

În ciuda acestui ajutor necondiționat, Autoritatea Antichităților a transmis un mesaj amuzant tuturor aricilor: “Facem un apel să se abțină să sape în situri arheologice și îi anunțăm că acest tip de activitate fără autorizație constituie un delict”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here