Lactatele mențin sănătatea

0
150

DZL-3Uneori uităm că avem nevoie de lucruri simple pentru a ne menţine sănătoşi şi că alimentaţia e un factor în apariţia anumitor boli. Stresul, principala problemă a societăţii contemporane, conduce la apariţia multor disfuncţionalităţi ale organismului, începând de la probleme ale sistemului digestiv şi până la scăderea imunităţii organismului.

Ce putem face în acest caz? Unul dintre secretele unei vieţi sănătoase este o alimentaţie echilibrată şi bine aleasă. Iar aici, pe lângă consumul de legume şi fructe, lactatele ocupă un rol foarte important. Mai multe studii arată că iaurtul, alături de fructe şi legume, este plasat în categoria alimentelor bogate în nutrienţi, cu efecte benefice asupra sănătăţii şi cu puţine calorii.

Pentru a face faţă unei vieţi solicitante trebuie să ne menţinem o stare de sănătate bună, iar alimentaţia la întâmplare bogată în grăsimi, sare, zahăr, lipsa unui orar de masă şi, în general, dezechilibrul alimentar ne afectează în diverse feluri şi ne împiedică să ne bucurăm aşa cum ar trebui de viaţa noastră. O alimentaţie echilibrată ne protejează de obezitate şi consecinţele sale, printre care bolile cardiovasculare şi diabetul zaharat.

O alimentaţie echilibrată înseamnă atât evitarea exceselor alimentare, cât şi a carenţelor. Iar aici putem vorbi de o dietă din care iaurtul să fie o componentă nelipsită. Consumul zilnic de iaurt are o serie de efecte pozitive asupra sănătăţii noastre.

De ce este atât de necesar iaurtul pentru sănătate? Iaurtul este unul din alimentele ale căror efecte pozitive sunt multiple şi de lungă durată. Deşi doza zilnică de calciu recomandată este de 800 mg / zi, foarte puţini români ajung să consume această cantitate. În timp, deficitul de calciu duce la apariţia osteoporozei şi a fracturilor osteoporotice, din cauză că este afectată densitatea osoasă.

Pentru completarea aportului de calciu, specialiştii recomandă consumul unui pahar de calciu în fiecare zi, măsură care, alături de exerciţii fizice şi o alimentaţie echilibrată, ajută la menţinerea unei bune densităţi osoase.

Iaurtul ne ajută şi în lupta împotriva obezităţii. Consumat zilnic, în cadrul unei diete controlate caloric, acesta contribuie la pierderea în greutate, mai ales în zona abdomenului, unde se acumulează o cantitate mare de ţesut adipos.

Iaurtul este un aliat important pentru sănătatea digestivă, datorită calciului şi bacteriilor lactice vii care contribuie la echilibrul florei intestinale. Flora intestinală are roluri multiple în organism, inclusiv cel de apărare contra bacteriilor patogene ingerate odată cu hrană sau apă.

Iaurtul este o sursă naturală de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care asigură organismului toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, contribuind astfel la menţinerea şi dezvoltarea ţesuturilor.

Iaurtul este un aliment uşor, plăcut, răcoritor, potrivit pentru orice moment al zilei şi o soluţie de reechilibrare după o masă copioasă.

Un iaurt pe zi ca parte a unei alimentaţii echilibrate ţine departe de tine:

•Deficitul de calciu

•Osteoporoza

•Obezitatea

•Tulburările funcţionale digestive; şi este un obicei alimentar sănătos în orice etapă a vieţii.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.