La Tokyo s-a deschis oficial sezonul cireșilor în floare

0
155

Simbol al primăverii japoneze, sezonul cireșilor în floare s-a deschis oficial marți la Tokyo, spre marea bucurie a japonezilor care merg împreună cu familia, prietenii și colegii să sărbătorească acest eveniment anual în grădini și parcuri, relatează AFP.

ciresPotrivit meteorologilor, primii cireși au înflorit marți în capitală, zi frumoasă cu temperaturi generoase. „Cireșii înfloresc în acest an la Tokyo aproape la data medie”, a precizat un oficial al Agenției de Meteorologie. Evenimentul este, potrivit lui, un bun indicator pentru evoluția anotimpului.

Înflorirea cireșilor în capitala niponă va atinge apogeul în aproximativ o săptămână, fiind mai avansată în vest și mai târzie în nord. Această frumusețe trecătoare, a cărei imagine face parte din iconografia tradițională japoneză, va dura doar câteva zile, însă japonezii transformă parcurile, grădinile și chiar cimitirele unde cresc cireși în mari suprafețe de picnic.

Obiceiul, numit „hanami” (privitul florilor), este unul dintre cele mai apreciate momente pentru japonezii de toate vârstele, încheie AFP.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.