La plimbare prin Țara lui Moș Crăciun

0
330
Moș Crăciun ne viziteză acasă doar o dată pe an, dar el învită pe toată lumea să-l viziteze, oricând, în restul anului.

finlandLaponia este o regiune din nordul Europei, situată, în mare măsură în Cercul Arctic, în nordul Finlandei, Norvegiei, Suediei, precum și zone din nordul Rusiei. Din această întindere, regiunea finlandeză este considerată a fi țara lui Moș Crăciun.

Deschis tot timpul anului, în orașul Rovaniemi, copii și adulți care vizitează biroul lui Moș Crăciun, se pot bucura de o conversație particulară cu acesta și pot descoperi o atmosferă fermecată. Santa Park, deschis în 1998, este una dintre atracțiile turistice din  Finlanda  în perioada sărbătorilor de iarnă. Situat la doar 2 km distanță de zona Cercul Arctic, parcul este amplasat într-o peșteră artificială pe dealul  Syuvesenvaara. Parcul oferă atracții fantastice, carusele, zonă de joc, teatru de păpuși, cinema, o cafenea și  un magazin de cadouri.

Povestea a început în 1950…

Atunci, Eleanor Roosevelt a devenit un sponsor neoficial pentru dezvoltarea satului lui Moș Crăciun, care include în prezent magazine, biroul lui Moș Crăciun și desigur oficiu poștal, unde vin scrisori din toată lumea.

Oficiu poștal a lui Moș Crăciun primește scrisori anual din aproape două sute de țări. Doritorii îi pot scrie moșului la adresa: Santa Claus’s Main Post Office, 96930 Napapiiri, Finland. Oficialii promit să răspundă tuturor simpatizanților. De asemenea toate scrisorile care părăsesc oficiul  poartă  o ștampilă specială, de care se ocupă Katja Tervonen, șefa elfilor.

Renii fermecați sunt suficienți de puternici pentru a trage sania plină de cadouri pe distanțe lungi…

Rudolph este deosebit de important, deoarece nasul roșu oferă lumină în serile sărbătorilor de iarnă întunecate când îndrăgitul Moș Crăciun trebuie să ajungă la milioanele de copii care îl așteaptă nerăbdători. Renii se nasc primăvara târziu și se dezvoltă foarte rapid. Hrana lor de bază sunt  lichenii,  dar și  ciupercile, în perioara anotimpului de toamnă.

Levin Lapinkyla este o fermă tradițională  de reni, din Laponia, o atracție pentru întreaga familie și o bază excelentă pentru a explora cultura  și tradițiile finlandeze.

Șansa de a-l întâlni pe Moș Crăciun poate fi un motiv destul de bun pentru a face o călătorie, în luna decembrie, până în Laponia. Însă, iubitorii sporturilor de iarnă găsesc aici o mulțime de oferte. Aceasta înseamnă ciclism montan, canotaj, rafting  și pescuit la nelipsitele sporturi pe zăpadă.  Oportunități de schi  și snowboard excelente, precum și șansa de a te plimba cu o sanie trasă de câini sau reni  sunt oferite de stațiuni precum Levi, Saariselkä, Ruka și Olos.

Un alt punct de atracție pentru regiune este Northern Lights, cunoscut ca Aurora Borealis

 Aurora este un spectaculos joc de lumini naturale alb, roșu, violet și galben-verzui care poate fi observat pe cerul de deasupra Cercului Arctic, adaugând un plus de strălucire și  magie în regiune. Conform statisticilor întocmite de Institutul Meteorologic Finlandez, în patru nopți din cinci jocul de lumini al naturii poate fi admirat la intensitate maximă în nordul Laponiei.

Dacă ajungeți în capitala regională a Laponiei nu uitați de muzee, precum și de alte instituții cultural-științifice situate în Rovaniemi. Fie că sunteți interesați artă, istorie, patrimoniu sau viața arctică orașul oferă o multitudine de astfel de atracții. Arktikum, Korundi House of Culture sau Forestry Museum of Lapland sunt doar câteva dintre aceste locații care merită vizitate.

Tot în Rovaniemi, poate fi vizitată casa de snowmobile a lui Moș Crăciun. Cu o temă nouă în fiecare an, expoziția oferă o imagine de ansamblu a subculturii snowmobilului, fiind un obiectiv turistic unic pentru întreaga familie.

Mina de ametist Lampivaara, situată în parcul național Pyhä-Luosto, este o destinație de călătorie fascinantă pe tot parcursul anului. În cadrul unui tur organizat veți afla toate detaliile legate de istoria minei, precum și beneficiile și utilizările ametistului.  Într-o  poveste pe care orice localnic o știe se spune că Leonardo da Vinci purta mereu asupra sa o astfel de piatră, despre care a notat în junalul său că risipește gândurile rele.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.