La mulți ani – Felicitări călduroase

0
2756

felicitareFelicitare de „La mulți ani!” însoțită de câteva cuvinte venite din suflet. Să încercăm să fim originali.

Nu întotdeauna este ușor să așterni pe hârtie, dintr-o suflare, ceea ce simți atunci când trebuie să trimiți o felicitare la sărbătorirea unor evenimente sau în diverse alte ocazii. Ar fi minunat dacă am putea găsi oricând câteva propoziții sincere pentru a ne exprima cele mai bune urări. Cel mai bine ar fi să nu le împrumutăm din alte surse.

Cum îi scriem unei persoane mai dificile

În această manieră, dar și cu o ușoară ironie ne-am putea adresa unei persoane mai dificile, după cum urmează… „Îți urez toate cele bune. Îți doresc să-ți păstrezi mereu una dintre calitățile pe care le admir cel mai mult la tine: perseverența”.

Cum îi scriem unei persoane generoase

Unei persoane a cărei generozitate este apreciată de toți… „Fie ca providența divină să te aibă în paza sa… Și să te inspire întotdeauna întru binele multor oameni”.

Cum îi scriem unei persoane ce traversează o perioadă rea

Sau, pentru cineva care trece printr-o perioadă dificilă… „Știu că trăiești clipe mai puțin faste pentru tine, dar mă rog din toată inima să treacă totul cât de curând”.

Citiți și Idei geniale care au schimbat omenirea – Scrierea

Ar putea părea exprimări exagerate?

Nu sunt oare mult mai indicate decât atâtea alte texte stereotipe sau trase de păr și fără nici o noimă?

Bunele maniere – De Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Bunicilor…

Tot la acest capitol ne vom putea ocupa și de acele ocazii care au intrat în calendarele moderne, promovate într-o mare măsură de publicitate. Aceste zile au ajuns să constituie totodată importante stimulente pentru creșterea consumului. Iată câteva, de exemplu, Ziua mamei, Ziua tatălui, Ziua Sfântului Valentin etc.

Cu aceste ocazii, ar fi necesar să-i îndemnăm pe copii noștri să facă un gest frumos, să fie mai afectuoși, să fie dispuși la un mic sacrificiu. Adică, să ne facă un dar mai de suflet, fără a-și goli neapărat pușculițele doar pentru a da curs tentantelor sugestii de o zi.

Citiți și „Verba volant, scripta manent” – Invenții ce au propulsat omenirea.

În Franța se sărbătoresc și bunicii. Este vorba despre o zi care nu a fost încă fixată ferm în calendar. Se sărbătorește, de fapt, Ziua Tatălui. Nepoții sunt sfătuiți să telefoneze bunicilor, să le trimită flori, o felicitare sau o telegramă cu câteva cuvinte pline de afecțiune.

Bunele maniere în Europa – ghid al comportamentului civilizat, Grazia Valci

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.