La fiecare 10 secunde un om se stinge din cauza abuzului de alcool!

0
132

flickr-542341113-hdViciul consumului de alcool ucide aproximativ 3,3 milioane de oameni din populația planetei anual, în măsură mai mare decât acţiunile criminale , SIDA sau tuberculoza, a avertizat în urmă cu 2 zile  Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU)

Alte boli precum cele infecţioase, cancerele, afecţiunile cardiovasculare, diabetul sau întâmplări precum omuciderile și accidentele de circulaţie nu fac atâtea victime ca și alcoolul!

În anul 2012, aproximativ 3,3 milioane de oameni au decedat ca urmare a consumului de alcool în exces, faţă de doar 2,5 milioane stinsedin aceleaşi cauze în 2005, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ţările bogate din America şi Europa au rămas cele mai mari consumatoare de alcool, însă tendinţa de creştere s-a manifestat în ultima decadă şi în ţările cu un ritm ridicat de creștere și dezvoltare, precum India sau China. OMS a dat exemplul Chinei, unde consumul mediu anual de alcool a crescut cu 1,5 litri pe locuitor, de acum 10 ani și până astăzi.

În 2012, consumul mediu  de alcool la nivel mondial s-a situat la 6,2 litri per locuitor anual. Printre ţările cu cei mai mulți și mai însetați băutori de alcool sunt Rusia, Portugalia, ţările din Europa de est, dar și majoritatea ţărilor membre ale UE, Canada, Australia sau Africa de Sud.

Potrivit statisticilor OMS, un procentaj de 48% din populaţia globului nu a băut niciodată alcool, această tendință fiind caracteristică mai mult femeilor decât bărbaţilor. Sud-estul Asiei este însă o excepție, acolo populația de sex feminin fiind mai mare consumatoare  de licori alcoolice decât populația masculină.

Forul mondial care are grijă în sănătatea locuitorilor planetei ar fi avertizat că una dintre principalele cauze ale acestui flagel este indiferența autorităţilor internaţionale și a celor la nivel de state, care nu reușesc să se implice și să se impună cu măsuri suficient de drastice împotriva consumului excesiv de alcool!

Sursa : manager.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.