Koala, castorul, delfinii… știați că?

0
410
Tuturor ne plac animalele. Ele au mereu acea capacitate de a ne capta atenția și a ne readuce mereu zâmbetul pe buze. Iar, fiindcă iubim animalele, mulți dintre noi avem acasă câte un animal de companie. O să vă prezentăm în cele ce urmează o listă de “animăluțe” care ne binedispun. Dar, atenție, acestea pot fi și periculoase.

De pildă, ursuleții Koala sunt în genere animale foarte liniștite, fiindcă își petrec mare parte din zi dormind (până la 22 de ore pe zi), sau mâncând. În schimb, ei sunt arhicunoscuți pentru faptul că atacă aleatoriu câini, sau chiar oameni.

koalaConform http://www.descopera.ro, în decembrie 2014 Mary Anne Foster din Australia a fost muşcată de un koala pentru că a încercat să îşi apere cei doi câini de marsupianul violent. Animalul şi-a înfipt dinţii în piciorul lui Foster şi a refuzat să dea drumul. Femeia a fost nevoită să descleşteze animalul cu mâinile.

Urmează apoi castorul, care are dinții foarte subțiri și sunt extreme de teritoriali. Aceștia acordă o maximă precizie arhitecturală locuințelor subacvatice complexe.

Conform aceleași surse, un pescar din Belarus a murit după ce un castor l-a muşcat şi i-a sfâşiat artera femurală. În Alaska, mai mulţi câini au ajuns la veterinar cu răni grave după ce au fost atacaţi de castorii dintr-un lac situat într-un parc de câini.

castorPe lista animalelor care ne binedispun se află și lebedele, acele păsări inofensive, dar care manifestă violență în perioada sezonului rece.

Oamenii de știință ne informează că pe lista animalelor extreme de periculoase se află și delfinii. Dovadă a acestui fapt stau mai multe cadavre de marsuini și pui de delfini, care în 1990 au fost aduși de curenţi pe ambele coaste ale Atlanticului.

Prin urmare, concluzia specialiștilor a fost aceea conform căreia aceștia au fost ucişi de alţi delfini.

Autorităţile s-au arătat îngrijorate de această descoperire având în vedere că numeroşi turişti doresc să înoate sau să se joace cu delfinii.

delfiÎn final, amintim hipopotamii ca fiind cei care ucid mai mulți oameni decât lei, tigrii, urșii sau chiar rechinii. Aceste animale sunt cunoscute ca fiind foarte periculoase, mai ales fiindcă odată ajunși la maturitate, ei măsoară peste cinci metri şi cântăresc în jur de patru tone.

Rapiditatea este o altă calitate a acestor specii de animale. Pe uscat, ei pot atinge viteze de 50 de kilometri pe oră.

Potrivit informațiilor oficiale, hipopotamii se atacă între ei, atacă oameni, crocodili şi chiar ambarcaţiuni sau maşini de teren.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here