Kirobo, primul robot-astronaut japonez, a revenit pe Terra

0
117
KiroboTimp de 18 luni de zile, bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) a fost gazda primului robot-astronaut japonez, pe numele său, Kirobo.

Printre obiectivele proiectului “Kirobo” se numără studierea măsurii în care un robot de companie poate oferi sprijin moral unor persoane care trăiesc izolate pe durate de timp îndelungate.

De curând, acesta a revenit pe Terra la bordul capsulei spaţiale Dragon, care este construită de compania SpaceX , în condiții foarte bune, ne informează 20minutes.fr.

Ajungând la bordul ISS, în august 2013, Kirobo a participat la diverse experimente ştiinţifice; acestea au vizat posibilitatea includerii unui robot de companie în misiunile spaţiale, care implică situaţii de izolare prelungită pentru astronauţi, se arată pe http://www.descopera.ro/.

Chiar dacă inițial robotul trebuia să revină pe Terra la sfârșitul anului 2014, acesta a părăsit internauții mai devreme – în septembrie 2014, menționează http://www.mediafax.ro.

Creatorul să este expertul în robotică Tomotaka Takahashi. Acesta a colaborat la acest proiect ştiinţific cu Universitatea Tokyo, compania de publicitate Dentsu şi constructorul de automobile Toyota. Conform spuselor acestuia, Kirobo a fost construit pentru a putea întreține o conversație într-o manieră naturală.

Astro Boy, personajul de manga (benzi desenate japoneze) a fost modelul după care s-a realizat aspectul robotului Kirobo.

De asemenea, el este imaginat după cel de-al Al Doilea Răboi Mondial de desenatorul şi ilustratorul Osamu Tezuka.

Înălțimea sa este de 34 de centimetri, iar greutatea sa este de aproximativ un kilogram. Cu toate acestea, Kirobo poate merge, recunoaște fețe și înregistra imagini.

Potrivit http://www.wall-street.ro/, “micuţul robot umanoid l-a însoţit pe astronautul nipon Koichi Wakata în modulul japonez de pe ISS. Viaţa de zi cu zi petrecută pe orbita terestră de cei doi “prieteni” a fost urmărită cu un interes deosebit pe internet de şcolarii japonezi”.

Micuțul robot are un frate geamăn, numit Mirata, care a rămas pe Terra. El a fost folosit drept model de comparație, în cazul în care cercetătorii observau apariţia vreunei anomalii care ar fi putut afecta funcţionarea lui Kirobo.

Proiect spațial în valoare de 100 de miliarde de dolari, ISS este finanțat în principal de Statele Unite ale Americii. La realizarea lui participă un număr de 16 țări. Începând cu luna noiembrie 2000, stația este ocupată în permanență de echipaje comune.

Menționăm că ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri. El a efectuat o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute; acesta a navigat cu viteza medie de 28. 000 de kilometri/ oră.

Mai mult decât atât, cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent cu cel dintr-un avion Boeing 747.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here