„Kathie și hipopotamul”, după Mario Vargas Llosa, în premieră la Sibiu

0
133
kathie-si-hipopotamul-beta-2-465x390Studenții de la Artă Teatrală din Sibiu și Cluj au pus în scenă, împreună cu Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu spectacolul „Kathie și hipopotamul”, după cartea lui Mario Vargas Llosa, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură . Spectacolul este regizat de Larisei Nuțescu și va fi prezentat la  Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 21 februarie, ora 20.00,  iar premiera oficială a spectacolului va avea loc duminică, 22 februarie, ora 20.00.

În „Kathie si hipopotamul”, intenția autorului a fost să scrie „o farsă, împingând personajele până la punctul irealității, și nu mai departe, pentru că irealitatea totală este plictisitoare”. Personajele piesei, Kathie Kennety și Santiago Zavala, creează împreună un roman de aventuri în care povestea prinde viață la modul propriu pe măsură ce ambele personaje o îmbogățesc cu propriile vise și speranțe. Regia îi aparţine Larisei Nuțescu, coregrafia, Adrianei Bârză, scenografia, Larisei Nuțescu și lui Paul Bogdan. Din distribuţie fac parte Cristina Blaga, Paul Bondane, Maria Tomoiagă, Călin Mihail Roajdă.

Mario Vargas Llosa, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, este mai puțin cunoscut pentru piesele sale de teatru. El s-a remarcat ca dramaturg cu volumul intitulat „Kathie și hipopotamul”, despre care declara: „Deşi mi-am dedicat viaţa altor genuri de literatură, iubirea precoce pentru teatru nu s-a stins niciodată şi a continuat să pâlpâie acolo în umbră, dând dovadă în acest sens chiar piesele cuprinse în acest volum.

Scrierea lor a fost o permanentă plăcere şi, în acelaşi timp, o lecţie de modestie şi de sinteză, căci, spre deosebire de romancier, care este atotputernic şi extrem de liber, autorul de teatru trebuie să-şi accepte condiţia de simplă piesă a unui mecanism în care actorii, regizorii, scenografii, la fel ca timpul şi mijloacele, joacă un rol principal în succesul sau eşecul spectacolului“.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.