Jurnalistă, pe urmele prințului Charles în Transilvania: Locul în care te întorci la natură. E o cură de detoxifiere digitală

0
312

Jurnalistă, pe urmele prințului CharlesO jurnalistă de la Daily Mail, a mers pe urmele prințului Charles pentru a vedea cu ochii săi de ce moștenitorul tronului britanic este atât de facinat  de România, știut fiind faptul că acesta a cumpărat mai multe case în inima Transilvaniei și că anual își petrece vacanțele aici. 

Locul ales de Wendy Driver a fost tocmai satul Zalanpatak, unde se știe că prințul Charles al Marii Britanii a cumpărat, în urmă cu șase ani, o casă tradițională.

Jurnalista scrie că viața din zona rurală a Transilvaniei este complet diferită comparativ cu cea din Anglia, iar o excursie în Transilvana ar putea fi o “cură de detoxifiere digitală”, adică fără internet, semnal pentru telefoniemobilă sau televizor.

În plus, mărturisește Wendy Driver, țara noastra i-a oferit ocazia de a se întoarce la natură, să adune fragi și zmeură delicioasă sau să mănânce produse tradiționale excepționale.

Ea povestește că a vizitat ciobani care i-au oferit brânza tradiționala și care s-a dovedit a fi una dintre cele mai gustoase pe care le-a mâncat vreodată, dar mai ales despre bucuria de a culege flori de câmp, cu cel puțin 50 de specii diferite în doar câteva minute.

Jurnalista a fost cazată într-o casă veche, aflată pe proprietatea prinţului Charles, iar prânzul l-a luat alături de alți călători în grădină, în timp ce urmăreau veverițele ce săreau dintr-un pom în altul. De asemenea, amintește de savoarea vinului local, dar și rachiu de prune, foarte apreciat.

Cireașa de pe tort, adică ce lucrul care a frapat-o a fost revenirea cirezilor de vite de la pășune, moment pe care l-a descris ca fiind un adevărat spectacol ce nu trebuie ratat.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.