Jurnal de Tabără – O nouă zi din cadrul Taberei „Aripi de înger”

0
169

Cei peste 150 de copii participanţi la Tabăra „Aripi de înger” din parohia Săvineşti 2, Protopopiatul Roznov, au mers marţi, 20 august 2013, într-o drumeţie în Lunca Bistriţei. Participanţilor li s-a recomandat să strige piatra pe care trebuie să o culeagă, iar aceasta le va răspunde. În cadrul acestei plimbări, cele trei grupe de copii au intonat imnul taberei. Copiii au ascultat de la îndrumătorii lor povestiri cu tâlc, fiind receptivi și impresionați de noutăţile primite. Pietrele pe care copiii le-au cules vor fi pictate pentru ca ulterior să fie vernisate în cadrul expoziţiei din tabără.

IMG_20130820_134033După pauza de masă, copiii au beneficiat de două ore de relaxare prin sport, în prezența domnului prof. ing.  Gabi-Gheorghe Paisa. Copiii s-au bucurat de jocuri distractive, panouri de baschet, mingi de oină, corzi de sărituri, mingi de volei, fotbal, insuflandu-le astfel, prin diferite jocuri, spiritul de echipă.

Participanţii la Tabăra de creație „Aripi de înger” de la Centrul de servicii sociale „Samariteanul milostiv” din Săvineşti au fost vizitaţi astăzi de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Copiii au primit câteva recomandări cu privire la siguranţa lor în timpul vacanţei de la subcomisar Oatu Daria şi agent principal Maftei Iulia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

IMG_20130820_134112Vă prezentăm câteva din recomandările poliţiştilor care pot fi de folos cititorilor Jurnalului Spiritual.

Dacă eşti singur acasă:

– Nu deschide niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă îţi spun că sunt trimişi de părinţii tăi;

– Nu spune niciunei persoane care sună la telefon că eşti singur acasă;

– Sună-ţi părinţii, rudele sau apelează la un vecin de încredere în cazul în care îţi este frică, te simţi ameninţat sau ai o urgenţă;

Atunci când navighezi pe internet:

– Nu intra pe site-uri nepotrivite pentru vârsta ta;

– Nu deschide e-mailuri, fişiere, paginile web pe care le primeşti de la persoane pe care nu le cunoşti sau în care nu ai încredere;

– Fii atent la cei care îţi cer informaţii personale! Nu da niciodată numele, adresa, parola sau fotografia;

– Nu stabili întâlniri cu persoane pe care le cunoşti doar pe internet!

IMG_20130820_134231Dacă ieşi la joacă:

– Înainte de a pleca undeva cere voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde mergi, cu cine, cum ajungi acolo şi când te întorci;

– Nu afişa la vedere cheia de la intrare în locuinţă, banii sau telefonul mobil;

– Nu te îndepărta de locurile pe care le cunoşti, s-ar putea să nu mai ştii să te întorci;

– Atunci când ieşi cu bicicleta sau rolele, ai mare grijă pe unde mergi. În niciun caz pe şosea. Copiii de până la 14 ani nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice!

– Nu intra în scara blocului sau în lift cu persoane pe care nu le cunoşti;

– Nu discuta cu persoane străine despre tine, familia ta, cum vă cheamă sau unde locuiţi;

– Nu te apropia şi nu urca în autoturismele unor persoane necunoscute!

Tabăra va continua şi în zilele următoare cu noi activităţi care doresc să apropie sufletele copiilor de Dumnezeu.

Redacția Jurnal Spiritual

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.