Jurnal de Tabără: ”Bilețelul norocos”

0
312

„Bilețelul norocos”: multe emoții, astăzi, în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, desfășurată la Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” (”Școala veche”) din Săvinești.  A fost o zi dedicată concursurilor.  

Părintele Mihai Meraru împreună cu directoarea taberei, Elena Oboroceanu, au continuat și în această dimineață seria de concursuri dedicate cunoștințelor catehetice.

”Bilețelul norocos”Întrebările au făcut referire la elementele pe care trebuie să le cuprindă icoana cu îngerul păzitor, cum trebuie pictată icoana Nașterii Domnului, elementele componente ale icoanei Adormirii Maicii Domnului.

100_0210Copiii s-au întrecut în răspunsuri corecte, astfel încât în unele cazuri, de exemplu la grupa juniorilor, părintele a trebuit să pună întrebări suplimentare referitoare la întâmplări din viețile sfinților (ce s-a petrecut la primul sinod ecumenic, la care a participat și Sfântul Nicolae?) și despre caracteristicile îngerilor pentru departajare.

Chiar și așa, procesul de selecție s-a dovedit a fi dificil; mulți copii au demonstrat că au ascultat cu atenție lecția de cateheză din ziua precedentă.

Câștigătorii concursului de cateheză, de astăzi, au fost Teona Tofan, Savin Bianca și Andrieș Ana Maria.100_0205

Dorim să vă împărtășim și dumneavoastră, cititorilor de Jurnal Spiritual, răspunsurile date de două dintre concurente, referitoare la îngeri. Acestea l-au convins pe părintele Mihai Meraru să le premieze.

Savin Bianca: ”Când Dumnezeu a creat oștirile cerești – serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, puteri, stăpâni, începători, arhangheli și îngeri, nouă ranguri cerești, împărțite în trei grupe, de câte trei triade. În mare mila Lui, El a hotărât ca îngerii să fie mai aproape de oameni; să aibă o neîntreruptă legătură cu ei, spre călăuzire, ajutorare și sfințire. Dintre acești îngeri, îngerii păzitori sunt cei mai iubitori, ei au grijă de oameni de la naștere până la moarte.”

100_0232Andrieș Ana Maria: ”Îngerii sunt de două feluri: buni și răi. Dar fiecare are același scop, să te îndemne spre ce dorește el. Adică trebuie să alegem între bine și rău! Corect este să-l alegem pe îngerul cel bun; el ne ajută să vedem lucrurile mai limpede, mai clare. Astfel, să putem face fapte bune, ca la final să ajungem în Rai. Așa că, haideți să încercăm să ascultăm de îngerul nostru păzitor și să-i mulțumim pentru ceea ce face pentru noi!”

”Bilețelul norocos”

În cursul zilei de ieri, participanții taberei au putut vedea ”pe viu” cum se realizează un tablou de peisagistică, realizat de  pictorul Crinu Oglage. El este responsabil pentru domeniul educativ-cultural, din  cadrul taberei.

Fascinați de ceea ce au văzut, copii au fost încântați să participe astăzi la o tombolă. Tombola a avut ca premiu chiar tabloul pictat de domnul Crinu Oglage.100_0314

Acesta le-a făcut bilețele, dintre care doar unul era câștigător. Rând pe rând, cu mari emoții, copiii au extras biletele până când, Enășoaie Teodor, a tras bilețelul norocos.100_0322

Domnul Crinu Oglage ne-a declarat: ”ediția din acest an, a Taberei de creație ‹‹Aripi de înger›› este cea mai frumoasă de până acum!”

Redacția Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.