Jurământ de tăcere. Un restaurant american interzice clienţilor să vorbească în timpul mesei

0
136

Un local din Brooklyn a organizat, săptămâna trecută, prima cină pe durata căreia clienţilor nu li s-a permis să vorbească. Aşezaţi la masă, cu tacâmurile în mână, oaspeţii au degustat cele patru feluri de mâncare fără să scoată o vorbă.

un restaurantComportamentul adoptat de o persoană la masă spune multe despre buna sa creştere. Tocmai de aceea proprietarul localului Eat, din S.U.A, a hotărât să interzică clienţilor săi să mai converseze pe durata cinei. La invitaţia sa au răspuns 17 persoane, gurmanzi dornici să-şi savureze mâncarea în tăcere.

Desigur, decizia acestuia nu a intrat în setul de reguli ale restaurantului american, fiind vorba de un eveniment izolat care încurajează oamenii să acorde întâietate degustării preparatelor şi nu discuţiilor spumoase.

”Când aveam 20 de ani am vizitat o mânăstire în State, unde mi s-a cerut să mănânc micul dejun fără să scot o vorbă. Scopul acestor mese era să-i înveţe pe oameni să se concentreze asupra gustului şi texturii preparatelor”, a povestit proprietarul localului Nick Nauman jurnaliştilor de la „Yahoo Shine!“

Evenimentul organizat de managerul american a reprezentat un experiment adus ca răspuns articolului publicat în revista „Esquire“, potrivit căruia, acum 100 de ani, în restaurantele de lux muzica se asculta în surdină. Ulterior, melodiile clasice a fost înlocuite de piesele jazz şi folk, iar până la rock n-a mai fost decât un pas. Astăzi, zgomotul din resturante este al doilea motiv pentru care clienţii depun plângere proprietarilor, după serviciile de proastă calitate oferite de personal, potrivit unui raport citat de publicaţia „ABC News“.

Pentru cei care doresc să mănânce în linişte, fără să fie întrerupţi de discuţiile vecinilor, Nauman a hotărât să mai organizeze o cină asemănătoare pe 6 octombrie.

Sursa: m.adevarul.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.