Joggingul pe timp de iarnă

0
297
joggingChiar dacă a venit iarna, nu aveţi niciun motiv pentru care să vă modificaţi rutina zilnică a activităţilor, ce include practicarea exerciţiilor fizice.

Este însă important să urmaţi câteva sfaturi, în cazul în care faceţi jogging iarna, pentru a vă desfăşura această activitate în condiţii de siguranţă. Trebuie să ştiţi cum să vă îmbrăcaţi şi ce măsuri de precauţie să luaţi, pentru a vă păstra într-o bună condiţie fizică şi a preveni apariţia îmbolnăvirilor sau a accidentelor.

Adoptă o îmbrăcăminte adecvată

Renunţă la hainele subţiri pe care le purtai la jogging primăvara, vara şi chiar toamna şi înlocuieşte-le cu variante ceva mai călduroase. Investeşte într-un echipament de bună calitate, care să permită pielii să respire. De asemenea, îmbracă-te în straturi. Nu uita nici să alegi accesoriile potrivite (bandană, căciulă, mănuşi, protecţie pentru nas/gura şi pantofi de alergat).

Fă-ţi încălzirea înainte să ieşi din casă

Încălzirea înaintea joggingului este foarte importantă în sezonul rece. Ea trebuie făcută la căldură, în casă. Aşadar, fă câteva exerciţii de încălzire, înainte să te hazardezi în frigul de afară.

Stabiliţi-vă o rută sigură de jogging

Chiar dacă vara preferi să alergi ceva mai departe de casă, iarna este de preferat să optezi pentru o rută alternativă. Gheaţa şi zonele înzăpezite pot sta la baza accidentelor majore pentru cei care fac jogging pe timp de iarnă.

Hidratează-te

Poată că nu simţi nevoia la fel de acut ca pe timpul verii. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ţii mereu la îndemână o sticlă cu apă când faci jogging pe timp de iarnă (înveleşte recipientul într-un strat de material protector pentru a nu bea apă foarte rece).

Beneficiile joggingului pe timp de iarnă

Alergările pe timp de iarnă obişnuiesc organismul să funcţioneze bine şi în condiţii nefavorabile. Efortul fizic pe vreme rece creşte rezistenţa corpului şi îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar. Mai mult decât atât, îmbunătăţeşte starea mentală.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here