Ivica Simic: Teatrul este în primul rând artă pentru publicul tânăr

0
97

Conferința “Noi tendințe la nivel mondial în teatrul pentru copii” a fost tema primei ediții a Conferințelor IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă – susținută joi seară, la Teatrul de Animație Țăndărică, de secretarul general al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), Ivica Simic, în prezența directorilor de teatre de copii din Capitală și a numeroși actori și studenți.

teatruActor, regizor și fondator al teatrelor Epicentre și Mala Scena din Zagreb (Croația), Ivica Simic a încercat să găsească, împreună cu publicul spectator, răspunsuri la întrebări precum “Cui se adresează teatrul pentru copii?”, “Trebuie să fie teatrul pentru copii o reflexie a lumii?”, “Ce le comunicăm copiilor prin teatru?”, “Este teatrul pentru copii o formă de artă?”, “Cât de mult dezvoltă teatrul simțul estetic al copilului?”, “Se încadrează teatrul pentru copii din România în tendințele actuale?”, “Este teatrul pentru copii din România în tendințele europene?”

“Teatrul pentru copii se adresează fiecărui individ în parte și nu copiilor în general. Teatrul este în primul rând artă pentru publicul tânăr, nu pentru copii”, a afirmat secretarul general ASSITEJ. În opinia sa, ideea că “noi educăm copiii să fie publicul de mâine” este o mare “minciună”. “Nu, ei sunt publicul de azi, cu emoțiile lor, cu cunoștințele lor, cu temerile lor, cu bucuriile lor, la fel ca oricare alt public”, a spus oficialul.

Ivica Simic a fost de părere că teatrul trebuie să-i educe pe copii “despre artă și despre frumos”.

“Teatrul este o formă de artă, iar teatrul pentru copii, ca orice artă, trebuie să atingă sufletul copilului, înainte de toate la nivel estetic”, a afirmat Ivica Simic.

La final, secretarul general ASSITEJ a încercat să găsească răspuns și la întrebarea “Este teatrul românesc pentru copii în tendințele europene actuale?”.

Conferințele IDEEA — Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă, noul proiect al Teatrului de Animație Țăndărică, au ca scop abordarea a diferite teme de larg interes privind copilul și lumea care îl înconjoară, din perspectiva unor profesioniști din diverse domenii.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here