Expoziţie de fotografie semnată de Iulian Zâmbrean, la Madrid

0
97
Iulian ZâmbreanInstitutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său, în perioada 6 martie – 9 aprilie, expoziţia de fotografie “Limbo” de Iulian Zâmbrean, artist recompensat în 2014 cu marele premiu la categoria individuală la concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid pentru fotografia “La Espera/ Aşteptarea”.

Potrivit unui comunicat al ICR Madrid, proiectul face parte din strategia Institutului de a promova artiştii români stabiliţi în Spania, prin organizarea de expoziţii şi susţinerea de colaborări cu instituţii de artă spaniole.

“Iulian Zâmbrean fotografiază oameni, e un fel de a documenta epoca în care a trăit – gesturile, durerile, fericirea, viaţa, copiii. Persoanele surprinse de el sunt în afara timpului, departe de meditaţiile noastre, condamnaţi etern într-un spaţiu prin care nici nu-l pot tranzita şi din care nici nu pot ieşi”, apreciază curatorul expoziţiei, Daniel Belinchon, citat de ICR Madrid.

Potrivit acestuia, “forma particulară a fotografiei de a opri timpul şi de a judeca momentul generează un ‘limbo’ emoţional. Ceea ce aparatul foto captează şi ceea ce ochiul fotografului vede e ceea ce rămâne prin fotografie: în afara timpului, fără să fie martori, fără să fie conştienţi şi făcând parte din amintirile noastre”.

Colaborator al agenţiei Whitepress, Iulian Zâmbrean trăieşte în Spania de 9 ani. In ultimii 7 ani a început să lucreze şi să colaboreze cu diferite reviste în calitate de fotograf.

Din 2014 este membru al Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor de Presă şi Televiziune din Spania. Tot în 2014 a câştigat concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid. El a fost organizat de Guvernul regional al Comunităţii Madrid pentru recunoaşterea activităţii fotoreporterilor din Madrid. Jurnalistii oglindesc în fiecare zi, prin munca lor, actualitatea regiunii.

Iulian Zâmbrean a fost selectat în festivaluri de fotografie din Spania. El a avut expoziţii de grup şi personale în Castellon şi Tarragona.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here