Iubirea rămâne în veci

0
322

inima1„Iubirea niciodată nu se trece. Fie ele profețiile: pieri-vor; fie ele limbile: înceta-vor; fie ea știința: pieri-va” . (I Corintenio 13, 8)

Apropierea Anului Nou ne poartă de obicei gândul către scurtimea a tot ce este pământesc. Cred totuși că acest moment al anului ar trebui să ne aducă aminte de ceea ce „niciodată nu se trece”. Când anii se scurg unul după altul în eternitate, nu-mi pare rău de ceea ce ia cu sine anul care se încheie, mă mir mai degrabă de ceea ce lasă în urmă. O asemenea senzație va fi avut și Apostolul Pavel. El considera ceva firesc ca profețiile să piară, limbile să înceteze, știința să piară și ea, dar este bucuros să constate că „iubirea niciodată nu se trece”, afirmația sa căpătând un accent triumfător.

Și noi, încheind acest an, să încercăm să ne amintim dacă și în ce fel am devenit mai bogați sufletește pe durata lui, nu pentru un răstimp, ci pentru totdeauna. Ce-am putea spune despre iubire, care nu îmbătrânește niciodată, care prin însăși esența sa este nemărginită? Am spune că gândul la ea trebuie să ne urmărească și să ne preocupe și acum, la început de an.

 Există ceva asupra căruia timpul nu are putere. Inima omului. Toate celelalte se istovesc, se uzează: puterea ne trădează, capacitățile spirituale se diminuează, memoria slăbește. Inima rămâne tânără, ea nu-și poate pierde capacitatea de a iubi, este capabilă să rămână larg deschisă pentru tot ce este înălțător și frumos, vibrează la fiecare necaz, la fiecare durere. Inima omului este ca un arbore, care nu se îndoaie în furtună sau pe vreme rea, ci rămâne verde, sloboade frunze și flori chiar și în gerul iernii.

În ea răsună cântarea iubirii, chiar și atunci când vocea ne trădează.Când vederea ni se împăienjenește, raza de aur a credinței pătrunde în întuneric și aduce lumină. Nu luați în seamă frunzele veștede. Inima ne-a rămas tânără, chiar dacă a mai trecut un an.

Veșnica iubire a lui Dumnezeu, care a făcut să apară pe cer curcubeul după potop, nu s-a schimbat, a fost și a rămas aceeași. Ochiul Dumnezeului iubirii nu s-a împăienjenit, puterea Lui nu a slăbit; cerul și pământul vor dispărea, dar iubirea va rămâne în veci.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.