Iubirea este totul – Totul este iubire – Citate frumoase despre dragoste

0
2819

iubirea

„Iubirea mișcă Soarele și celelalte stele.” (Dante Aligheri) – „În iubire totul se schimbă, toate devin însemnate; dintr-un nimic se naște un colos.” (Tudor Arghezi)

Februarie, luna iubirii – Fii împreună cu celălalt și arată-i sentimentele tale!

Februarie este luna iubirii, cel mai înălțător sentiment pe care omul îl poate experimenta. Ce am fi noi fără dragoste, fără emoțiile care ne leagă de cel drag, fără duioșia simțită pentru un copil, fără încrederea și înțelegerea pe care le manifestăm pentru prieten, fără tandrețe, fără iubirea necondiționată de la și pentru părinți, fără o îmbrățișare caldă? Am pendula fără țintă, ne-am pierde vremea neanimați, ne-vii, fără interes și fără scop, fără culori pe pânza vieții, fără melodia plăcută care ne mișcă spontan, fără zâmbetul care ne luminează existența… Am fi și n-am fi. Paradoxală situație, dar perfect posibilă fără acea vibrație aparte pe care ne-o oferă iubirea. Am vrea și n-am vrea, am lupta și n-am lupta, am zâmbi și n-am avea de ce…

Astfel ar fi piesa în care suntem protagoniști: tristă, fără logică, fără însemnătate, fără spectatori, fără aplauze de final. O piesă pe care n-am putea s-o punem prea mult în scenă deoarece nu am putea supraviețui de pe urma ei. Putem trăi fără dragoste cel mult câteva clipe… Cam… exact tot atâtea secunde cât ne putem ține respirația. Apoi ar fi bine să re-începem să respirăm, să iubim… pentru a trăi. Fii împreună cu celălalt și arată-i iubirea ta, fă-l să se simtă iubit, admirat, respectat!

iubirea 2 1

„O iubire care nu este eternă nu este nimic” (Camil Petrescu)

Am selectat astăzi câteva gânduri ale înțelepților omenirii, potrivite oricând, în orice moment, în fiecare zi… Așadar, cu atât mai necesare în aceste zile de sărbătoare a dragostei.

„Dacă iubești pe cineva, atunci îl iubești așa cum e și nu cum ai dori tu să fie.” (Lev N. Tolstoi)

„Nu poți să faci vreun rău când ai doar dragoste în suflet.” (Anatole France)

„Iubirea, ca și lumina, nu rămâne ascunsă.” (Rabindranath Tagore)

„Niciun alt sentiment nu-l face pe om să-și schimbe opiniile ca iubirea; căci noile păreri sunt, de cele mai multe ori, noi emoții. Ele nu sunt rezultatul gândirii, ci al pasiunii.” (W. Somerset Maugham)

„Iată aspirația umană prin excelență: setea de eternitate este ceea ce se numește la oameni iubire; cine iubește altă ființă vrea să se eternizeze în ea.” (Miguel de Unamuno)

„Când iubești puternic, găsești întotdeauna ceva nou în persoana iubită.” (Blaise Pascal)

„Inima are taine pe care nicio rațiune nu le pătrunde.” (Guy de Maupassant)

iubirea 1 1

„Dragostea imatură spune: ‘Te iubesc pentru că am nevoie de tine’. Dragostea matură spune: ‘Am nevoie de tine pentru că te iubesc’” (Eric Fromm)

„Iubirea începe abia atunci când fericirea celuilalt devine fericirea ta. (…) Când ajungem să întâlnim un om pe care să-l simțim ca fiind acela care ne întregește, ne oprim la el și ne cunoaștem prin el. Fuga de cel care îți este împlinire este fuga de împlinirea ta.” (Chris Simion)

„N-am înțeles că tot ce nu am iubit la timp, am pierdut.” (Octavian Paler)

„Dragostea reprezintă spațiul și timpul măsurate cu inima” (Marcel Proust)

„În dragoste, cuvintele fac minuni: nicio inimă nu rezistă farmecului lor.” (Jean de la Fontaine)

Citiți și Ce dezvăluie ochii despre personalitatea individului – Ochii vorbesc cel mai bine despre noi.

„Dragostea este clipa în care devenim atât de ușori… încât ni se pare că aerul ne aleargă.” (France Gall)

„A iubi înseamnă căutarea jumătății întregului din care ai făcut cândva parte.” (Platon)

„Îți dai seama că te-ai îndrăgostit dacă nu mai vrei să adormi pentru că realitatea este, în sfârșit, mai bună decât visele tale.” (Dr. Seuss)

iubirea

„Iubirea stă în calea morții. Iubirea este viața. Tot, tot ce înțeleg, înțeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există, există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu și, când mori, înseamnă că tu, o părticică din iubire, te întorci la izvorul veșnic al tuturor lucrurilor.” (Lev N. Tolstoi)

Mihaela Mușetescu

Citiți și Fascinanta natură – Parcul Național Durmitor și Canionul Tara din Muntenegru – Patrimoniul UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here