Își asigură iluminatul stradal cu energia produsă de planele vii

0
191
Translate in

Ma_Bulle_Ma_Plante_Moi_Exhibition_Amaury_Gallon_1Prin proiect numit “Starry Sky”, compania olandeză Plant-e asigură iluminarea în oraşul Hembrug printr-0 tehnologie revoluționară: energia obţinută de la plantele vii.

Deja 300 de led-uri aparent obişnuite au fost montate într-un parc pentru iluminatul aleilor publice, iar instalaţia unei balustre rutiere din apropierea sediului companiei din Wageningen, folosește deja acest tip de energie.

Reprezentanţii Plant-e spun că tehnologia se pretează şi pentru alimentarea de hot spot-uri WiFi, încărcătoare mobile şi module electrice pentru acoperişuri, relatează Rador.

Potrivit managerului companiei, Marjolein Helder, acest gen de a produce energie este unul revoluţionar, total nepoluant şi se intenţionează să se implementeze proiecte similare în ţările sărace care au multe zone mlăştinoase unde este cultivat orez, plante care pot fi generatoare de energie pe o scară mult mai largă.

maxresdefault

Folosirea plantelor şi a procesului de fotosinteză pentru obţinerea de energie electrică nu este o idee nouă, dar compania olandeză a reuşit să pună la punct un sistem care nu daunează plantelor.

Proiectele de iluminat public inaugurate luna aceasta în Olanda au la bază plante acvatice care sunt furnizate de serele autohtone. Plantele cresc în nişte containere de plastic conectate la module unde are loc procesul de fotosinteză, în urma căruia lumina solară, aerul şi apa sunt transformate în zaharuri.

Plantele folosesc o parte din aceste zaharuri pentru procesul de creştere, dar restul ajunge în sol sub formă de deşeuri organice. Prin descompunerea acestor deşeuri se eliberează protoni şi electroni. O serie de electrozi montaţi în sol preiau această electricitate şi o transportă spre dispozitivele care o folosesc.

Plant-e_electricity_from_plants1-537x292

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here