Ion Haiduc, cel mai îndrăgit actor al Teatrului Nottara

0
394
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ion Haiduc s-a născut la 3 decembrie 1947 iar în luna decembrie, pe lângă aniversarea sa, actorul va fi sărbătorit şi pentru împlinirea a 45 de ani de carieră în teatru şi film.

ion haiduc”A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, Facultatea de Teatru, specializarea Actorie. In ultimul an de studenţie, la Studioul Casandra, a făcut parte din distribuţia spectacolelor: R.U.R. Ciocârlia şi Meşterul Manole”, ne informează https://ro.ştiri.yahoo.com.

Şi-a efectuat stagiatura, la Teatrul de Nord din Satu Mare, devenind apoi membru al trupei Naţionalului Timişorean.

Înainte de 1989, Ion Haiduc a jucat teatru; a interpretat personaje din filme istorice şi din scenarii bazate pe romane şi nuvele clasice.

Un artist talentat, cu o putere de muncă incredibilă şi cu o evoluţie scenică dominată de forţă. Dotat cu o putere de concentrare fantastică, Ion Haiduc trece cu uşurinţă de la rolurile clasice, de pe scena Teatrului Nottara, la rolurile de pe platoul de filmare, dinamice, moderne, complet diferite.

Menţionăm spectacolele de la Teatrul Nottara, unde actorul a adunat nenumărate aplauze, în cei aproape 25 de ani de carieră artistică petrecuţi pe această scenă: Henric al IV-leaTransfer de personalitatePrinţul negruAvarulVacanţă în GuadelupaRoman teatral; Mult zgomot pentru nimic şi O noapte furtunoasă. 

Potrivi jurnaliştilor de la https://ro.ştiri.yahoo.com, Ion Haiduc posedă premii naţionale de interpretare, acordate de Asociaţia Oamenilor de Teatru şi de Muzică (ATM) pentru Cel mai bun actor, pentru rolurile: Arturo Ui din Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită de Bertolt Brecht (1983) şi Dobromir din Dalbul pribeag de Dumitru Radu Popescu (1987), ambele montate la Teatrul Naţional din Timişoara.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here