Invitație la lectură: Jonathan Franzen, în dialog cu cititorii români la Cinema Muzeul Ţăranului

0
83
Jonathan Franzen, în dialog cu cititorii români
Jonathan Franzen, în dialog cu cititorii români

Jonathan Franzen, în dialog cu cititorii români

Jonathan Franzen, una dintre figurile marcante ale literaturii americane contemporane, va intra în dialog cu jurnalistul Cătălin Ştefănescu, pornind de la cărţile sale,  în 6 octombrie, la Cinema Muzeul Ţăranului – Studioul Horia Bernea din Bucureşti. Intrarea la eveniment este liberă, informează un comunicat. 

Dialogul cu Jonathan Franzen din Capitală va avea loc în limba engleză, pornind de la volumele sale apărute în română la Editura Polirom, şi va fi urmat de o sesiune de Q&A cu cititorii, dar şi de o şedinţă de autografe.

Pe lista scurtă în cursa pentru premiul Pulitzer

Considerat unul dintre cei mai mari şi mai reprezentativi scriitori americani contemporani, Jonathan Franzen a generat un adevărat fenomen cultural odată cu publicarea romanului “Corecţii”, carte care a atins o cifră impresionantă de vânzări, a câştigat prestigiosul National Book Award şi s-a aflat pe lista scurtă în cursa pentru premiul Pulitzer 2002, se arată în comunicat.

În colecţia sa de traduceri din literatura universală, Biblioteca Polirom (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), au apărut patru ediţii ale romanului “Corecţii” (2004, 2007, 2011, 2013, traducere de Cornelia Bucur), “Al 27-lea oraş” (2007, traducere de Ion Creţu), “Libertate” (2011, 2016, traducere de Daniela Rogobete), publicat la aproape zece ani de la apariţia “Corecţii” şi primit cu un entuziasm fără precendent, şi “Puritate” (2016, traducere de Iulia Gorzo).

Jonathan Franzen, în dialog cu cititorii români

Membru al Academiei de Arte şi Litere Americane, Jonathan Franzen (n. 1959) a crescut în Webster Groves, Missouri, o suburbie a oraşului St. Louis. A studiat limba şi literatura germană la Swarthmore College şi apoi la Freie Universität din Berlin, ca bursier Fulbright. A lucrat în laboratorul de seismologie din cadrul Departamentului de Fizica Pământului şi Ştiinţe Planetare de la Harvard.

Pe lângă romanele sale, a mai publicat două volume de eseuri, “How to Be Alone” (2002) şi “Farther Away” (2012), şi unul de memorii, “The Discomfort Zone” (2006). Este colaborator constant al revistei The New Yorker. A primit Whiting Writers’ Award în 1988, o bursă Guggenheim în 1996, premiul Berlin al Academiei Americane în 2000 şi New York Times Best Books of the Year în 2001.

Alte articole pe teme culturale AICI

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here