Mentalitatea de învingător

0
1070

ÎnvingătoriiÎnvingătorii învaţă din toate şi dezvoltă respect pentru valoarea timpului. Ei nu-şi petrec timpul ca învinșii, alergând după timp sau încercând să se ascundă de el sub un văl cosmetic.

Învingătorii îşi fac timp să-şi savureze munca.

Învingătorii înţeleg perisabilitatea propriilor lor trupuri. Ei dau dovadă de maturitate fiind capabili se adapteze vârstei cu graţie şi în mod pozitiv. Ei ştiu că îmbătrânirea este o stare de spirit şi că petrecerea timpului este ceva inevitabil. De aceea învingătorii în viaţă îşi tratează corpurile ca şi cum ar fi nave magnifice care le dau cel mai bun mijloc de transport şi anduranţă pentru vieţile lor.

Învingătorii îşi fac timp în viaţă să se uite la bobocii de trandafir care înfloresc în fiecare zi. Învingătorii îşi fac timp să asculte ce au alţii de spus, găsind valoare în toate. Învingătorii îşi fac timp pentru copiii lor, ştiind că prea curând aceştia îşi vor lua zborul de acasă ca săgeţile din arc. Învingătorii îşi fac timp să se joace ca copiii, ştiind că atunci când copiii cresc, ei tind să se poarte ca bătrânii. Şi învingătorii şi fac timp pentru cei vârstnici, ştiind că aceştia trăiesc pentru speranţa comunicării şi atenţiei din partea celor dragi.

Învingătorii îşi fac timp să-şi savureze munca, ştiind că urcarea muntelui face ca vederea din vârf să fie atât de îmbucurătoare. Învingătorii îşi fac timp să citească, ştiind că cărţile sunt izvorul înţelepciunii şi te duc în locuri pe care altfel nu le-ai fi vizitat în persoană. Şi învingătorii îşi fac timp de asemenea pentru natură. Învingătorii îşi fac timp să-şi îngrijească propria sănătate, ştiind că sănătatea este singurul bun pe care nu îl recunoşti şi apreciezi până ce nu-l mai ai.

Învingătorii  îşi fac timp să iubească.

Dar mai presus de toate, ei îşi fac timp să iubească. Ei stiu că adevărata definiţie a dragostei este de a dori binele altuia; a iubi pe semenul tău înseamnă a-i dori binele şi a încuraja; a oferi loc de creştere pentru ca acea persoană să poată deveni cea mai bună varianta a sa. Învingătorii îşi fac timp să savureze şi să se bucure. Ei nu trăiesc în trecut, ei învaţă din trecut şi se bucură de succesele şi de amintirile lor, dar nu trăiesc în trecut, ştiind că schimbarea este inevitabilă. Dar învingătorii nu trăiesc nici în viitor, ştiind că viitorul poate fi o lume amânată denumită „cândva voi…”: cândva voi fi promovat, cândva voi petrece timp cu familia mea, cândva voi vorbi, cândva voi scrie, şi „cândva” nu vine niciodată…

Învingătorii trăiesc în prezent, ei trăiesc „acum” deoarece au învăţat să aibă un simţ al prezentului.

Ei ştiu că „acum” este singurul moment asupra căruia au control : acum s-a şi dus, acum a şi devenit trecut.

Învingătorii au un simţ al urgenţei, despre ceea ce este important în vieţile lor.

Au acea abilitate de a sorta dintre tranzacţiile şi oportunităţile zilnice şi îşi petrec timpul în mod înţelept. Ei se concentrează şi muncesc cu perseverenţă şi eficient şi într-o manieră relaxată, oricât de rapid e ritmul. Ei iau decizii, scapă de tonele de corespondenţă primită, răspunzându-le. Ei se joacă, exersează, socializează cu aceeaşi relaxare dar concentrare intensă.

Un studiu comportamental recent a verificat caracteristicile marilor învingători în viaţă de a fi capabili a se concentra; de a deveni complet absorbiţi de situaţia de moment până se încheie sau este clasificată pentru referinţe viitoare. Şi ei trăiesc doar în acel moment asupra căruia au control: acum şi s-a dus şi acum şi s­-a dus.

Mi-ar plăcea să dau un anunţ secret în toate ziarele din lume la secţiunea pierdut şi găsit. „Pierdut o zi de 24 de ore de aur 24 de karate, fiecare oră încrustată cu 60 de minute de diamant, fiecare minut încrustat cu 60 secunde de rubin, dar nu te obosi să o cauţi, s-a dus pentru totdeauna, acea minunată zi de aur pe care am pierdut-o astăzi. Vezi tu, viaţa nu e un joc sau o cursă în care trebuie să ajungi primul ci mai bine ultimul şi cel mai bun. Adevărata psihologie a victoriei în viaţă cu dimensiunea de sine este să trăieşti fiecare clipă, să iubeşti fiecare minut şi să ajuţi la crearea învingătorilor din rândurile celor pe care i-ai cunoscut.

”Psihologia învingătorului” , Denis Waitley

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.