Un invingator are acea calitate de a castiga dragostea si respectul altor fiinte umane

0
277

invingatoriiInvingatorii in viata nu sunt cei ce stau cu picioarele sau stau victoriosi asupra unui dusman cazut deoarece dimensiunea de sine invingatoare inseamna a intinde o mana de ajutor celui care cere ajutor sau care incearca sa reziste.

Invingatorii stiu ca nu va exista pace in lume pana ce nu va fi o bucata de paine in fiecare gura. Invingatorii creeaza alti invingatori fara a-i exploata. Ei planteaza copaci pentru umbra sub care stiu ca nu vor sta niciodata. Ei stiu care e adevaratul castig in viata pentru rasa umana. Grija pentru oameni ajuta chiar si un singur individ sa duca o viata mai buna.

Invingatorii traiesc o viata plina.

Dimensiunea de sine incepe cu cercul interior: familia. Este familia ta o echipa castigatoare sau un ”costum de gaina” din care copiii abia asteapta sa iasa? Sunt relatiile tale personale pretioase pentru tine sau ai pierdut legaturile cu exceptia sarbatorilor, aniversarilor, reuniunilor si petrecerilor?

Cunosc un lider de comunitate care este ocupat sa vorbeasca in cadrul unor intalniri de seara in timp ce copiii lui fura radio-uri din masini. Vezi tu, invingatorii se intalnesc cu cei dragi lor, cu prietenii lor si cu comunitatea in care traiesc. Ei de asemenea isi iubesc carierele dar nu sunt casatoriti cu acestea. Invingatorii voteaza si le pasa de managementul, de eficienta, de corectitudinea si de onestitatea acestuia in orasele, statele si chiar natiunile lor. Invingatorii traiesc o viata plina. Ei isi construiesc spiritul relatiilor cu empatie distribuita in mod egal. Esti tu un succes financiar cu multi bani de cheltuiala dar fara sa ai timp pentru copiii tai?

Ratatii incearca sa cumpere dragostea si increderea si dau gres de fiecare data. Iti petreci tot timpul cu familia dar nu suficient timp castigand destul pentru a-i putea ingiriji. Ai o echipa castigatoare ca activitate in afara familiei dar o familie ratata si neglijata acasa? Esti dragut sau ”macho” la exterior dar superficial si egoist in interior? Ratatii in viata au filosofia de a le-o face altora inainte ca ei sa ti-o faca tie. Au atitudinea „Eu castig si tu pierzi”. Unul din cei mai infami oameni plini de sine care era pe cale sa conduca omenirea folosind imaginea de sine si directia personala pentru a-si atinge scopurile, a devenit cel mai mare ratat din istorie.

Invingatorii sunt capabili sa-si puna propriile vieti in perspectiva

Adevaratii invingatori in viata practica atitudinea din care castiga ambele parti: daca te ajut sa castigi, atunci castig si eu; castigam si eu si tu, si isi dau seama ca nu este bine nici sa pacaleasca mama-natura. Natura e inocenta si abundenta, dar foarte neiertatoare. Noi i-am exploatat resursele. Dar ea ne raspunde ca o oglinda, reflectand prin poluare, aer necurat, apa nepotabila, mancare toxica si produse cancerigene. In timp ce ne adaptam mediul ambitiilor noastre putem risca chiar supravietuirea rasei umane. Autentica dimensiune de sine pozitiva reprezinta intelegerea vulnerabilitatii procesului de viata si echilibrului delicat al ecologiei.

Dimensiunea de sine pozitiva inseamna a fi in armonia care da forma intregului univers. Este vazuta in perfectiunea si frumusetea manifestata in natura si recunoaste imperfectiunile din incercarile oamenilor de a da naturii forma dupa imaginea sa. Invingatorii sunt capabili sa-si puna propriile vieti in perspectiva cu alte fiinte umane. Invatand de la generatiile anterioare si fiind deschisi la ideea ca alte forme de viata, posibil mai evoluate, pot fi prezente la marginea acestei galaxii sau in alte galaxii mai indepartate.

Cel mai important, invingatorii, cu dimensiunea lor pozitiva, au valoarea timpului care odata pierdut s-a dus din viata lor pentru totdeauna. A patra dimensiune este timpul, iar timpul este pentru totdeauna conducatorul suprem in vietile fiecaruia dintre noi.

Cand eram copii, timpul se oprea in loc. Dura o vesnicie pana venea Craciunul si vacantele de vara; cea de-a 21 aniversare a zilei noastre de nastere parea intotdeauna ca va fi intr-un viitor indepartat, apoi a venit si a trecut. Nu exista pauze, nici substitutii, nici reluari, ca viata nu este o repetitie sau un joc de practica, ci este finala, cupa, marele joc in fiecare zi.

”Psihologia invingatorului”, Denis Waitley

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.