Invenţii care au schimbat lumea – Jetpack-ul

0
307

jetJetpack-ul este un dispozitiv purtat pe spate, asemenea unui rucsac, ce poate ridica o persoană să zboare cu ajutorul propulsiei de gaze sau, în unele cazuri, de apă.

De asemenea, jetpack-ul are rezervoare de combustibil, cu două sau mai multe ieşiri pentru evacuarea gazelor şi se poate controla cu ajutorul unor controale electronice aflate pe mânerele jetpack-ului.

Potrivit www.cineainventat.ro conceptul de jetpack s-a născut din Science Fiction şi datează din anii 1920. Acesta a devenit cunoscut în anii 1960 când tehnologia a devenit realitate.

Primul jetpack a fost dezvoltat în anul 1919 de inventatorul rus Aleksandr Fyodorovich Andreyev. Au fost apoi, mai multe persoane care au încercat să realizeze un jetpack funcţional, dar nu au avut succes.

Lucrurile nu se opresc aici, în secolul al XXI-lea s-a încercat o nouă apropiere faţă de jetpack unde apa era folosită ca un lichid de propulsie.

Ei bine, pentru a propulsa o persoană cu ajutorul apei, este nevoie de o masă foarte mare de lichid ceea ce face ca jetpack-ul de sine stătător să fie inutilizabil.

De aceea s-a apelat la un furtun lung conectat la jetpack şi la un mecanism de propulsie aflat pe apă (precum jetski-ul) pentru a pompa apă cu o forţă foarte mare. Aceste noi dispozitive de propulsie cu apă au fost numite “Hydro Jetpack-uri”. Mai multe astfel de dispozitive au fost testate cu succes şi au fost trimise în producţie.

Aşadar, din anul 2013, multe hydro jetpack-uri au apărut în zone turistice din toată lumea ca echipamente de închiriat.

Mai exact, jetpack-ul se utilizează mai mult pentru activităţile extravehiculare ale astronauţilor.

Deşi tehnologia încă nu permite construcţia unui jetpack funcţional, acest dispozitiv rămâne un proiect cu un potenţial foarte mare.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here