Inventatori ce si-au riscat viața pentru propriile invenții

Inventatorii și secretele lor

0
136
book of days tales-Inventatorii
book of days tales-Inventatorii

Inventatorii și secretul lor

Inventatorii- Unii inventatori au fost atât de pasionați de a descoperi lucruri noi, încât au mers până în pânzele albe pentru a putea să aducă la lumină invențiile lor. Ce a dus la descoperirea unor astfel de invenții? poate geniul sau cultura științifică pe care aceștia o aveau? sau pur și simplu, nenumăratele încercări de a găsi soluția problemei ce a dus la descoperirea invenției? Mânați de un dor ascuns de a căuta necunoscutul, acești inventatori, ca Galileo Galilei, sau James Goodfellow, (inventatorul ATM-ului si a sistemului PIN), sau William Bullok, au descoperit ceea ce părea imposibil. De fapt secretul se pare că  stă in depășirea nenumăratelor eșecuri, până la rezultatul finalInvenția.

 Galileo Galilei (1564 – 1642)

Galileo si-a dedicat o mare parte a vietii studierii astrelor si dezvoltarii instrumentelor menite sa faciliteze observatiile astronomice. Dincolo de descoperirile sale, revolutionare la acea vreme, acesta a platit si un tribut personal: pierderea vederii. Galileo era fascinat in mod special de Soare, prin urmare, isi petrecea o mare parte din timp facand observatii asupra astrului.

Sir Humphrey Davy (1778 – 1829)

Sir Humphrey Davy, ingeniosul chimist si inventator britanic si-a inceput cu stangul cariera stiintifica. In perioada in care era doar un ucenic, a fost concediat din cauza ca provoca prea multe explozii. Dupa ce s-a specializat in chimie, si-a format straniul obicei de a inhala diversele gaze cu care avea de-a face. Din fericire, acest lucru a dus la descoperirea proprietatilor anestezice ale oxidului de azot. Insa, din nefericire pentru el, acelasi obicei a fost pe punctul de a-l ucide in repetate randuri. Frecventele otraviri ale organismului l-au lasat invalid pentru ultimele doua decade ale vietii sale. Chiar si in acest timp, a reusit “performanta” de a-si pierde complet vederea in timpul unei expozii din laborator.

William Bullock (1813 – 1867)

Bullock a fost un inginer american, a carui inventie din 1863 a revolutionat industria tiparitului: o presa mai eficienta si mai rapida. Creatia sa a fost in final si cea care i-a adus moartea. In timp ce lucra la reparatiile unei prese, acesta si-a prins piciorul in rotile masinariei. Desi a reusit sa evadeze din stramtoare, in cateva zile o cangrena i-a cuprins piciorul, iar Bullock a murit in timpul operatiei de amputare a piciorului.

Ionela Moldovanu