INTERZIS mașinilor, în jurul Colosseumului! Centrul Romei e zonă pietonală, pentru protecția monumentului

0
236

ColosseumAutoritățile de la Roma au interzis circulaţia rutieră pe principalele străzi de acces la Colosseum, pentru a proteja acest monument şi pentru a reduce poluarea, scrie cotidianul La Repubblica.

Începând de sâmbătă, de la ora locală 5:30, nu mai este posibilă circulaţia autoturismelor particulare, a camioanelor şi a altor vehicule în zona din centru, în care se află acest monument, pe Bulevardul Forumurilor Imperiale, strada care leagă Piaţa Veneţia de amfiteatrul roman, Coloseum, anunță presa italiană, citată de Agerpres.

Noul primar al Romei, Ignazio Marino, anunţase această decizie la începutul lunii iulie, cu intenţia de a limita accesul maşinilor în jurul Colosseumului, celebrul monument-simbol al capitalei italiene, înnegrit şi deteriorat de poluare.

Limitarea circulaţiei în jurul celui mai mare amfiteatru din timpul Imperiului Roman va fi întâmpinată, probabil, cu o opoziţie puternică, deoarece închiderea acestei axe rutiere riscă să agraveze traficul deja haotic din centrul capitalei italiene.

Primarul Romei, care se deplasează cu bicicleta, susţine însă acest plan, menit să transforme zona Forumurilor Imperiale în zonă pietonală.

Numărul de vizitatori la Colosseum, a cărui construcţie a fost încheiată în anul 80 d.Hr., sub împăratul Titus, a crescut, în 10 ani, de la un milion de vizitatori pe an la peste şase milioane, printre altele şi datorită succesului înregistrat de filmul „Gladiatorul” (2000).

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.