Interferenţe plastice – Expoziţie Tiberiu Cercel

0
115

                Joi, 5 iulie 2018, începând cu ora 16:00, în Sala de Sticlă a Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc vernisajul expoziției de pictură Interferențe plastice, autor Tiberiu Cercel. Vor fi expuse 59 de lucrări – ulei pe pânză, care abordează teme precum peisajul, natura moartă, portretul. Expoziția va fi deschisă până pe 28 iulie și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

„Pictura și scrisul sunt pentru mine compensații pentru paradisul pierdut al copilăriei, al unui farmec și mister neconsumate în întregime, nici măcar la ospățul clipelor rememorării. Am ajuns la artă, probabil, căutând un impact intelectual care să mă pună în contact cu întregul adevăr acceptat și din postura de accident particular, dezvoltat într-un destin alternativ. Cititorul «operei» mele trebuie să fie atras într-un culoar metaforic, circulând prin dreptul unor oglinzi în care se va vedea pe sine alături de mine, împărțind  cu mine nesomnul și, mai ales, revolta și jocul tandru al apropierii de artă, încercând să descoperim împreună lumina care ne umanizează în atipicul ciudățeniei care ne face asemănători, inventând o nouă și autentică potrivire”, spunea într-un interviu cunoscutul artist plastic, poet şi eseist.

Lucrările lui Tiberiu Cercel au fost expuse în 15 expoziții personale, la numeroase alte expoziții de grup, la multe dintre acestea alături cu elevii săi, în țară și străinătate.

Alte articole din aceeaşi categorie puteţi citi aici

Liliana Mihăilă