Inspiraţia are nevoie de o lungă perioadă de incubație

0
436

Inspiraţia are nevoie de o lungă perioadă de incubație

Când omul gândeşte și studiază o anumită temă, sistemul său rațional îi furnizează o idee sau o teorie originală şi nouă, necunoscută până atunci. Savanţii şi filozofii vremurilor trecute studiau foarte mult. Domenii precum știința filozofică erau apanajul lor. O importanță majoră au acordat-o teoriilor aprofundate minuțios, și deodată o idee inovativă le-a „străfulgerat” mintea. Inspirația tuturor scriitorilor și oamenilor de știință era bazată pe studiu intens și gândire profundă. Astfel, putem spune că savanții aveau o inteligență sclipitoare, o originalitate aparte.

inspiratie

Inpirația contribuie la creșterea inteligenței umane. Dar, există voci care ne spun că nu toți indivizii care au inspirație au reușit să pună bazele unei noi teorii sau unei noi științe. Pentru a reuși să se emită o teorie inovativă, este necesar să existe creativitate și orginalitate. Aici intervine rolul subconștientului! Poate mulți dintre noi credem că inspirația apare spontan – ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Aceasta nu se produce într-un timp biologic, ci are nevoie de o lungă perioadă de incubație.

Dacă ar fi să facem o corelație, putem aduce în discuție o prăjitură pe care noi o punem în cuptor. Asemeni acestei prăjituri care se coace în cuptor, tot așa, știința și ideile cunoscute ale savanților „se coc” în subconștient. Astfel, apare la momentul potrivit o idee nouă, neștiută de nimeni.

Subconştientul ne oferă acel grad de noutate, iar gândirea este cea care lasă ideile să se coacă. Subconştientul își pune amprenta în toate domeniile: filosofie, artă, știință, istorie, cultură etc.

Enam Rahje

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.