Înlocuitor de cafea
Nu toată lumea se poate” trezi” cu adevărat fără o ceaşcă de cafea. Dacă vreţi un substituent pentru cafea fără cofeină, mult mai sănătos şi eficace în creşterea energiei pentru o zi frumoasă şi plină de realizări, încercaţi rețeta propusă mai jos. Veţi descoperi cu siguranţă că este unul din cele mai simpliste elixiruri pe care ni le putem prepara cu uşurinţă în casă, iar beneficiile sunt numeroase.
Rețetă substituent de cafea
Ingrediente
- 2 lingurițe de oţet de mere
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară
- 1 vârf de cuțit de cayenne
- 1 pahar cu apă caldă
- 1/2 linguriță de miere
Adăugaţi toate ingredientele în paharul cu apă, amestecaţi bine şi beţi de îndată. Această băutură energizantă are variate beneficii adiţionale, detoxifică corpul şi reduce nivelul de grăsimi şi zahăr din sânge.
Alcalinizează
Sucul de lămâie ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge având un efect alcalinizat asupra corpului prin reglarea pH-ului.
Previne cancerul
Eugenolul, un compus din scorțișoară are diferite proprietăţi antiseptice, antibacteriene, de prevenire a cancerului şi de calmarea durerilor. S-a dovedit într-un studiu că eugenolul a crescut eficienţa doctoriilor chimioterapice şi a suprimat celulele cancerigene cervicale.
Ameliorează durerile
Un consum regulat de cayenne încetineşte mesajele dureroase transmise la nivelul creierului. Această acţiune se datorează unei substanţe active numită capsaicină. Artrita, reumatismul, durerile postoperatorii şi durerile provocate de neuropatia periferică părtaşă cu diabetul au răspuns bine la tratamentul cu cayenne
Cayenne este o plantă care face parte din familia ardeiului, din America de Sud, este asemănător piperului roșu, și se folosește la mâncăruri, ca și condiment. Are proprietăți medicinale foarte puternice, mai ales în ceea ce privește calmarea durerilor. Se găsește în magazinele naturiste sub formă de pulbere.
Reduce grăsimea abdominală
Condimentarea mâncărurilor cu cayenne sau piper roşu ajută la creşterea ratei de ardere a grăsimilor, a caloriilor şi reduce grăsimea de pe abdomen.
Scade glicemia și colesterolul
Oţetul de mare este plin de enzime şi bacterii importante. Scade tensiunea arterială cu 6% deoarece conţine acid acetic. Este un ingredient bun şi pentru persoanele care suferă de diabet.
Pe de altă parte, scorţişoara de pildă, este unul din cele mai bune alimente antioxidante, considerată planta numărul 1 pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge şi a colesterolului. Pentru obţinerea acestui efect este necesară consumarea a ½ linguriță pe zi.
Mădălina M.
Citiți mai multe articole interesante de la rubrica Sănătate.
Jurnal Spiritual