Simptome ale infarctului, care nu trebuie ignorate

0
154
infarctulE necesar ca infarctul miocardic să fie tratat imediat după ce apare, iar simptomele care arată prezenţa unei asemenea afecţiuni nu trebuie ignorate niciodată.

Problemele de inimă pot fi, însă, confundate uşor cu alte afecţiuni precum indigestia, scrie ABC News. Ele trebuie urmărite întotdeauna cu atenţie, pentru a nu ignora niciun simptom.

Furnicături pe braţe sau picioare

Un asemenea simptom poate arăta şi afectarea unui nerv sau al unei artere. Insă este bine că mai întâi să fie exclusă o problemă de inimă, spune Nieca Goldberg, de la un centru de specialitate american, Joan H. Tisch Center. Dacă simţi furnicături în extremităţile braţelor sau picioarelor, trebuie să mergi la un doctor pentru a vedea ce problemă ai.

Senzaţia de greaţă şi vomitatul

Dacă ai asemenea simptome gastrice, cauză ar putea fi mai gravă decât un virus care îţi afectează stomacul. Problemele digestive care sunt însoţite de dispnee (greutate în respiraţie), transpiraţie rece şi durere în piept reprezintă semne ale unui infarct.

Dureri ale maxilarelor

În cazul unui infarct miocardic, pacientul poate simţi şi dureri în zona maxilarelor deoarece nervii ataşaţi acestora sunt apropiaţi de cei care vin de la inimă. În cazul în care durerea e continuă, atunci poţi avea o problemă cu dinţii. Dacă ea apare brusc şi se intensifică atunci când faci un efort, cauza poate fi una cardiacă.

De ce infarctul se produce mai ales dimineaţa?

Ameţeala

Senzaţia de ameţeală fără niciun motiv evident (cum ar fi deshidratarea şi sportul intens) poate arăta faptul că la inimă nu ajunge destul sânge. Dacă acest simptom este însoţit de dispnee şi transpiraţie rece, cauza o reprezintă infarctul.

Extenuarea extremă

Dacă nu poţi merge pe distanţe scurte fără nicio problemă şi simţi nevoia de a te opri să te odihneşti puţin atunci când îţi desfăşori activitatea zilnică, pot fi semne că ai o problemă la inimă. Cauza este dată de dificultatea sângelui de a ajunge la inimă destul de repede.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.