„În Hristos și în Biserică – soț, soție, părinți, copii”

0
132

MihocProtopopiatul Piatra-Neamț în parteneriat cu Filiala Piatra-Neamț a Asociației Tinerilor Creștin- Ortodocși a organizat pe data de 19 martie 2015 conferința duhovnicească intitulată „În Hristos și în Biserică – soț, soție, părinți, copii”. Conferențiarul evenimentului a fost părintele Vasile Mihoc, profesor de Studiul Biblic al Noului Testament în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. Tată a 13 copii, părintele Vasile Mihoc a oferit câteva soluții pentru vremurile tulburi de astăzi, îndemnând la urmarea modelelor biblice și a celor tradiționale românești.

Familia reprezintă unirea dintre un bărbat și o femeie, după modelul unirii lui Hristos cu Biserica, Mireasa Sa. În lumea de astăzi există multe piedici și mulți contestatari ai principiilor adevăratei familii și a valorilor care stau la baza acesteia, fără a avea însă un raționalism sănătos. „Viața este și rămâne sacră. Nu e nimic mai frumos decât doi tineri care au ales calea Domnului și care trăiesc o iubire jertfelnică. Nu există iubire fără cruce, Dumnezeu creându-ne din iubire, pentru iubire. O iubire trăită în Hristos și cu Hristos, cu o temelie sănătoasă și care promovează familia tradițională va trece în veșnicie, fiind mai tare decât moartea”, a declarat pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc. Considerată a fi una dintre cele mai de preț bogății ale umanității, familia tradițională trebuie consolidată prin rugăciune și respectarea preceptelor biblice.

Aflat în vizită la Piatra-Neamț, părintele profesor Vasile Mihoc a acordat un interviu pentru cititorii Jurnalului Spiritual. Interviu Pr. Vasile Mihoc

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here